asperger syndrom

Det finnes gule tomater!

Da jeg var 14 så jeg filmen «Stekte, grønne tomater». Jeg har aldri sett grønne tomater. Bare røde, som blir til ketchup. Come on! Men i går leste jeg om gule tomater i taco. Man skulle bruke seks gule tomater i en taco-oppskrift fra butikken Kitch´n. (Jeg satt og leste reklame.)

Noe i meg, tenkte på Asperger syndrom med det samme. Det finnes mange mennesker, som røde tomater, uten Asperger syndrom. Også er det oss gule tomatene, eller er vi blå? Uansett, vi skiller oss ut i mengden.

Det er bare den lille nyansen, vi består av omtrent det samme – vi er fortsatt tomater (les: mennesker), men vi er litt annerledes. Vi har vansker med situasjonsfornemmelse og integrering av sosial, emosjonell og kommunikativ adferd. Gule tomater blir ikke røde. Vi med Asperger syndrom blir ikke som alle andre (les: røde tomater). Vi finnes likevel!

Kanskje kan du dra nytte av annerledesheten vår, slik gule tomater gjør tacoen mer spesiell/unik. Du kan få bruke meg, spørre meg om det du lurer på, eller bare sitte stille sammen med meg mens du nyter et bedre måltid. Jeg – en som får finnes – er her.

vegetable-621782_640

12 kommentarer om “Det finnes gule tomater!

  1. Flott innlegg. Har akkurat satt en form i ovnen. Den inneholder rødbeter, gulbeter og polkabeter. Forskjellige i farge, form, størrelse, men alle er beter, og like mye verdt på min tallerken.

    Likt av 2 personer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s