asperger syndrom · sosialt

Alle hjerters dag

Det er så enkelt å si at jeg ikke feirer Valentines day. Det er så enkelt å si at det bare er en amerikansk tradisjon vi har adoptert. Men inni meg, vet jeg at ingen elsker meg på den måten. Jeg er ikke kjærestemateriale. Det er så enkelt å si noe annet; at det ikke gjør noe.frogs-903159_640

Det gjør noe. Jeg tror ikke jeg tør å bli forelsket igjen. Jeg legger for mye følelser i noe som andre ser på som vennskap eller bekjentskap. Jeg tror at vi skal gifte oss! Bare uker etter, er de sammen med noen, på ordentlig. De har blitt et par, han og henne andre. Jeg blir sittende som et spørsmålstegn. Jeg bøyer kroppen så jeg ligner et.

Å være kjærester, handler om mer enn kropp og jeg kan ikke kontrollere noe annet enn kroppen min, som jeg gjør gjennom anoreksi. Jeg kan ikke styre følelser.

Utenpå meg smiler jeg, beveger meg lett og flyktig og munnen min sier at jeg ikke feirer denne dagen. Inni meg kjenner jeg på sjalusi, som er en blanding av de grunnleggende følelsene våre som redsel, sinne og skam. Det har oppstått en ny følelse utifra grunnfølelsene.

Mange med asperger syndrom sliter med å skille på følelsene våre. Følelsene blir sammen så intense og vi kan få en meltdown eller overload, hva enn du kaller det. Ofte utarter det seg for meg med at jeg utadgerer. Språket blir borte da. Jeg velter møbler, kaster ting, blir vanskelig å nærme seg.

Jeg føler alt veldig intenst og 14. februar savner jeg kjærlighet og er veldig sårbar. Det gjør det ikke enklere at det er morsdag i tillegg. Min lille oppfordring: Ring en ensom person med Asperger syndrom (eller en annen du tenker kan ha godt av å høre fra deg) denne dagen og si «Jeg er glad i deg.»

Da har du varmet et hjerte som kanskje trenger det uten å klare å be om det selv. Jeg og mange andre med Asperger syndrom er ikke hjerteløse einstøinger. Jeg har i stedet problemer med sosial interaksjon. Skjønner du tegningen? To ovale sirkler er et hjerte.

Reklamer

2 kommentarer om “Alle hjerters dag

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s