asperger syndrom · sosialt

En uvanlig måte å ta kontakt på

Jeg med flere andre med Asperger syndrom, har en uvanlig måte å kontakte  omgivelsene våre på. Det går i utganspunktet ut på at vi snakker likt til fremmede mennesker som til de vi har kjent bestandig. Det kan oppleves litt overveldende og underlig for noen.

De som opplever oss er ikke vant til at fremmede folk spør hva de skal ha til middag. Middagen er noe som skjer i den private sfære. Men jeg spør! Og jeg blir aldri mett på svar før jeg har fått så mange inntrykk at jeg går mot en overload. Da trekker jeg meg inn i skallet mitt og tåler ikke at du spør meg om det samme.

Gjensidighet i kommunikasjonen, eksisterer ikke alltid blandt mennesker med Asperger syndrom. Du kan oppleve oss enten som for deltakende eller for fraværende. Men vi er her og vi bryr oss. Vi har bare en særegen måte å gjøre det på. Er det greit?
(Hva skal du ha til middag og jeg har akkurat vært på do).

communication-1158623_640Foto: Pixabay. Jeg kommuniserer, men mulig litt annerledes enn folk flest (kommer fra kina?). 

Reklame

8 kommentarer om “En uvanlig måte å ta kontakt på

 1. Følger bloggen fra tid til annen, men denne var litt spesiell. Å ikke ha begrensning på hva man spør om, har fint lite med Asperger å gjøre, og her handler det rett og slett bare om å slappe mer av i samtaler noe som kan læres (spør meg, jeg vet!).

  Mange kaster alle ‘ballene’ de har i Asperger-potten (og bruker Asperger som unnskyldning), og det er lett å gjøre det når man ‘er satt i bås’. Men ofte kan det ved små grep endres på, og dette er en av tilfellene som er relativt enkel å ‘fikse’ på selv. Forøvrig, lykke til videre med bloggen!

  Liker

  1. Det trenger ikke være sånn, at man sier ting litt direkte uten å tenke over at det er «feil», men det hender. Og jeg tar meg masse sammen.

   Liker

  2. Det der er nok en gigantisk forenkling. Aspergere er direkte, og vi sier ting vi tror passer, men som ikke alltid passer likevel. Jeg kan snakke med fremmede om alt mulig rart. Jommen har jeg fått vite mye om folk ved å gjøre det. Dette er ikke å kaste en «ball» i Asperger-potten. I så fall er det kanskje det du gjør. Jeg kjente jeg ble sint for at du skulle fortelle henne hvordan hun var.
   En asperger er ikke alle aspergere.

   Likt av 1 person

 2. Jeg tror at dette kanskje er din måte å drive med small talk på, så jeg tror heller ikke dette har direkte sammenheng med at du har asperger. Men det kan kanskje være et indirekte resultat av at du har asperger. ❤

  Likt av 1 person

  1. Ja, jeg vet ikke helt hvordan jeg ellers skal snakke på samme nivå som de jeg omgås. Jeg har det lettest med noen få temaer, rigide temaer og rigide krav til svar. Lite fleksibelt.

   Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s