asperger syndrom · spesialinteresser

Liten betydning for det praktiske liv

Når en Asperger får særinteresser, er det ofte ikke interesser som har stor betydning for det praktiske liv – for andre. Men for MEG er dukkene mine og fotograferingen av dem alfa omega. Knips med fingrene så er det liv i meg og dem! together2

Også å lese reklameannonser er viktig, for da har jeg noe å snakke om jeg også. 10 kroner for Småsulten, du vet de små nøtteposene som normalt koster 17. Jeg hjelper deg å spare.

Kanskje får du full (spare)gris å slakte hos Nordea. Jeg er bonden din. Pleier grisen, sørger for at du mater den. En krone her, en krone der sier Kiwi. Jeg er forresten ganske opptatt av dyr også. Jeg har alltid hatt hund og ønsker meg ei geit.

Likevel, interessene mine er bare bagateller i det store livet der ute. De har elementer av repetisjon. Jeg tar ofte nesten like bildeserier. Jeg bruker de samme vanndammene for refleksjon.

Noen med Asperger liker andre ting man kan samle på og flykte inn i verden til, som tegneserier. Voksne mennesker som leker med dukker. Voksne mennesker som leser tegneseriehefter for barn. Vis oss respekt! Derfor finnes vi.

Reklame

4 kommentarer om “Liten betydning for det praktiske liv

 1. Jeg er under asperger utredning.
  Og din blogg er så viktig for meg.
  Har intens puzzle (gjerne 3000 biter) interesse og når jeg puzzler så glemmer jeg allt annet. Veldig deilig.
  Takk for at du blogger.

  Likt av 1 person

 2. Bildene du tar er så flotte.
  Min datter er også glad i å ta bilder og lager flotte fotobøker. Bilder av blomster og dyr blir som kunstverk. Og hun redigerer aldri. Må være perfekt, eller så blir de slettet. Lager du fotobøker med minner?

  Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s