asperger syndrom · spesialinteresser · tilleggsvansker

Vlogg

Vlogg er blogg som ikke er skrevne ord, men en video-logg. Jeg lærte det av karakteren Saga i TV-serien Broen. Vlogg. Ord, bilder og tall har makt, det kommer jeg tilbake til. 

Denne skildrer meg. Noen ganger. I dag. Gjennom en dukkes vesen, noen klynk på piano og ord på revet papir, som undertekst til min vlogg. Jeg håper mitt lille bidrag er et lite krydder en mandag. Kanskje som karry på fiskeboller i hvit saus. Fargene derimot er som salt og pepper, hvitt og svart helt likt tenkningen min. Mange med Asperger syndrom har en enten/eller logikk. 

Apropos krydder i mat, det er veiedag i morgen. Da skal kroppen min, den anorektiske som har spist kostliste en uke, uten krydder, få et tall på seg igjen. Den liker det ikke. Hodet liker det ikke. Men den og det må. Ingen ting å ta imot med. Ingen sykkelhjelm. Ingen bilringer å huske på. Dommen skal falle. 

Linken mellom Asperger og Anoreksi, handler nok om at vi med Asperger aldri gjør noe halvveis samt det store behovet for å måle hvor kroppen slutter, når man ellers føler seg som en flytende masse. Jeg har en rutine hver kveld der jeg kjenner på kroppsdelene mine, spesielt overarmen. Venstre. Ta til høyre, drit i meg i morgen. Altså glem vekta.

Men noen husker den. Det er jobben å se bena mine ta plass på den flate vekta. Jeg stiger opp, synker sammen, omfavner mitt eget ego som om det var av krystall. Jeg kan knuse. 

Reklame

7 kommentarer om “Vlogg

  1. Hei Helene,
    Har du forsøkt å sove med kuledyne før? Eller sitte i sånn kulestol, hvis dyne blir for voldsomt? Kuledyner er dyner fylt med kuler i stede for dun, og kulene kan ha ulik tyngde. Hensikten er nettopp å være med å definere hvor kroppen ender, med at man kjenner det som et fysisk press. Et sted jeg hadde praksis, hvor de jobbet med anorektisk ungdom, brukte noen av ungdommen slik. Det brukes også av en del smertepasienter (lett trykk kan være smertelindrende), og av enkelte med ADHD, for å finne ro.

    Håper du har en fin torsdag 🙂

    Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s