Uncategorized

Blind kjærlighet

Mange nevrotypiske, altså personer uten Asperger syndrom, opplever å bli blinde av kjærlighet. Jeg har hørt det mange ganger. Vi med Asperger er ofte sånn hele tiden vi!

Vi kan stole blindt på de vi liker, inntil de skuffer. Da er gjerne forholdet, som kanskje var et vennskap eller kollegialt eller kjærestebasert, lagt i grus. Brått og brutalt revnet tilliten og jeg slo meg i fallet. Det er ikke lett å reparere oss der vi sitter krumrygget med skrubbsår på knærne (les hjertet).

Denne sårbarheten kommer jeg ikke utenom, siden jeg stoler blindt på noen og enhver. Jeg kan ikke forutse! Jeg og mange med Asperger mangler en evne til å lese andres tanker, motiver, intensjoner, følelser og å se fra deres perspektiv. Vi tar intensjonene og tankene som god fisk. Skitt fiske betyr lykke til. Og jeg ønsker jo lykke til.

Jeg husker andres feiltrinn som om de skjedde i går. Likevel, i en ny relasjon, blir jeg blindet av godene i menneskene. Jeg ser bare det de kan tilføre, være, bli elsket for. Av meg. Ikke svikt! Du finner ingen som liker meg bedre enn deg.

Er jeg god nok? Kanskje ikke. Kanskje er jeg bare en belastning man må gå på tærne i samspillet med. Om du ikke kan bygge på du og jeg, blir jeg passiv og tilbaketrukken og såret. Autisme handler om en tilbaketrekning inn i selvet. Her inne er jeg, såret.

beach-193786_640Foto: Pixabay

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s