asperger syndrom · bokanmeldse · kroppen · sosialt

En bok for de som bryr seg om kjærligheten 

Aspergere har også følelser for andre mennesker. Noen ganger blir det så vanskelig med det mellommenneskelige at det kun er sex de vil ha, andre ganger igjen, står kroppskontaktsproblemene i veien for nettopp det. I dag vil jeg anmelde boka til Inger Jalakas, oversatt og utgitt av Spiss i Norge. Den heter  

Sex, kjærlighet & Asperger syndrom.

Utgitt: 2013

Oversatt og tilpasset norske forhold av Torll  Fjæran-Granum

Sider: 227

Boka spinner fra pubertet og langt inn i førtiåra. Blir vi aldri ferdig med dette presset, spør jeg meg. Men boka dreier seg om ensomhet, selvvalgt og påtvunget, om/når man skal forklare at man har asperger, hvordan forhold kan utspille seg og for å gjøre det hele enda mer aktuelt: Personer med Asperger og personer med partnere med AS forteller sin historie. 

Boka inneholder også en egen del kalt «Kjærlighetsskole for aspergere» der personer med AS får presise, praktiske tips til hvordan de kan bedre sjansene sine i kjærlighetsspillet. Jeg håper at aspergeren kan få være seg selv og lykkes, uten at det kjennes som et spill for galleriet.

Jeg har kjent meg som hore og klovn da jeg prøvde meg som et samleieobjekt tidligst i tjue årene. Jeg kjente meg feil den ene gangen jeg prøvde meg, så feil at jeg aldri prøvde sex igjen.jeg skjønte ikke relasjonen vår og etterpå sa vedkommende at jeg hadde brukt han da vi ikke fikk det til. Det er et sår bare klovner kan smile av. Jeg ler hånlig av meg selv. 

Kjærlighet gjennom Internett har jeg prøvd, men de som elsker meg vet jeg ikke hvordan jeg skal forholde meg til. Jeg er ikke noe bra på relasjoner. Jeg er simpelthen ikke i stand til å sette neg inn i en andre personens tankegang. Kan dere andre det? 

Denne boka gav meg en viss trøst. Jeg er ikke alene og jeg KAN møte noen som liker apergere. Det haster ikke, skal jeg fortelle deg i morgen. Eller om en uke et år. Jeg har all tid i verden til å være ensom. Jeg skal ikke ha barn. 

Boka lokker med en framtid, selv om jeg leser om tunge erfaringer, parterapi og skillsmisser. Jeg vil ikke misse denne boka. 

  

2 kommentarer om “En bok for de som bryr seg om kjærligheten 

  1. Jeg tenker sex er vanskelig for mange ASere. Hudkontakt kan gjøre vondt og de seksuelle organene våre er ekstra sensitive. For meg var det vondt i mange år, men jeg trodde det var sånn alle hadde det. Så fikk jeg medisiner som gjorde det bedre og da skjønte jeg plutselig greia.
    Folk klarer ikke å snakke åpent om sex og akkurat hva et forhold er. Jeg sleit lenge med å skjønne hva i alle dager jeg skulle gjøre. Stakkars mannen min. Han har ikke hatt det lett.

    Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s