asperger syndrom

Naiv og tenkende i et nøtteskall

Det er så rart å være mennske. Jeg går gjennom mine egne refleksjoner og tankemønstre. De er ikke rett frem. De kjører berg og dalbane og jeg er som en løk; lagvis. Kan en løk kjøre på tivoli? Ja, i magen min!

Noen ganger går jeg meg vill i tankesukkerspinn, og jeg vet ikke hva jeg egentlig tenkte på. Men jeg tenkte noe og fant et nytt mønster. Og et mønster kan bli et tankekart med piler hit og dit. Mange med asperger syndrom har en annerledes måte å oppfatte verden og virkeligheten på. Lurer du på hvor på kartet du var? Du kan ha vært sentral eller ute i periferien. Jeg vet kanskje ikke engang, jeg er en forvirret GPS uten dekning.

Jeg tenker gjennom hva du sier, selv om du bare lirer av deg en frase. Derfor er jeg også naiv noen ganger. Jeg kan tro du mente at jeg skulle ha en god helg, men det var bare noe du sa. Du sa det, etterpå, da jeg begynte å analysere. Dypt tenkende. Meg.

Når jeg er naiv, er jeg også godtroende og ærlig. Jeg sier det jeg mener og jeg tror ikke det har konsekvenser. Da kan jeg såre noen. Gjerne mange enkeltindivider på en gang. Jeg gjør sjelden noe halvveis. Jeg tramper i salaten helt til den er uspiselig. Meg. Jeg blir salaten, grønn.

Jeg drømmer om barndom, solbrent hud (jeg likte å komme til skade) og løvetannsuppe. Om alt bare var så enkelt. Men verden er kompleks. Jeg er verden i et nøtteskall.

snapseed-1Dukke: Volks

Reklame

2 kommentarer om “Naiv og tenkende i et nøtteskall

  1. Jeg er både svært enkel og svært vanskelig på samme tid. Folk ville forundret seg over hvor enkel, tror jeg kanskje. Selv om jeg nok også kan bli oppfattet som temmelig vanskelig, men folk rundt meg har allikevel fått med seg, heldigvis, at jeg mener ikke å være vanskelig, det er ting som jeg må ha på min måte for ikke å bli sliten i huet. Når jeg er sliten nok i huet så er det som et teppe av ulldotter har oppstått derinne, nærmest. Sollyset hjelper da ikke, da er det bare å komme seg hjemover som gjelder, hvis jeg kan det. Ikke alltid er det mulig.

    Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s