asperger syndrom · sosialt

Aksept

Jeg prøver ikke å være arrogant, jeg bare vet best hva som gjør det vanskelig å være meg. Jeg prøver ikke å være lat, jeg bare vet at energien min ikke strekker til noe mer enn jeg gjør. Jeg prøver ikke å være respektløs, jeg prøver bare å si hvordan jeg opplever deg. 

Noen ganger kan min opplevelse av deg være feil, men ikke døm meg før du har forsøkt å se hva jeg ser. Jeg opplever ting fra et annet perspektiv, noen ganger ovenfra og ned mens svært ofte nedenfra og opp. Jeg er en frosk. Hopp over til neste avsnitt.

Her vil jeg fortelle litt om deg. Du kommer og går, slik man gjør til og fra en jobb. Kanskje sykler du, tar trikken, kjører bil eller motorsykkel. Du stikker innom butikken og kjøper akkurat det du har mest lyst på. Kanskje isen big-deal fra Hennig Olsen med over fire hundre kalorier. Du spiser på en benk og blar raskt gjennom VG. Du stopper opp ved hva du vil. Og så kjører du helt hjem. 

Jeg kan per nå ikke gjør disse tingene. Jeg er låst inne. Gjør det meg mindre verdt? Jeg kan ikke lage middagen du lager når du kommer hjem fra jobb. Jeg kan heller ikke spise den. Men det spiller jo ingen rolle, den var jo til partneren din du laget maten. Jeg er ensom, skjønner du hvordan det er?

Alt jeg ber om er å bli respektert. De timene du er sammen med meg. At du hører det jeg har å si, selv om du er uenig. Sånn før du flyr videre (i ditt fugleperspektiv).

 Fotomodell: av Doll Chateau, malt av Martine.

5 kommentarer om “Aksept

 1. Det handler om respekt, føler jeg, hvordan andre ser på meg, men aller mest hvordan jeg ser på meg selv, og hvorvidt jeg kan leve med meg selv slik jeg nå engang er og hva jeg får til av ting og tang. Jeg har ikke energi til mer enn det jeg får til. Slik føler jeg også om det. Så jeg har funnet ut nokså nylig at jeg tror nok jeg kan leve med det.

  Bra skrevet av deg, igjen! Og du er verdifull akkurat sånn som du er! ❤

  Her er et dikt av André Bjerke, det er det jo en viss mulighet for at du har hørt eller lest før, men hvis ikke, så kommer det her:

  PÅ JORDEN ET STED

  Tro ikke frosten som senker en fred
  av sne i ditt hår.
  alltid er det på jorden et sted
  tidlig vår.

  Tro ikke mørket når lyset går ned
  i skumringens fang.
  alltid er det på jorden et sted
  soloppgang.

  Likt av 3 personer

  1. Noen dager liker jeg meg, andre dager skulle jeg ønske jeg ikke var født, tenker at jeg ikke fortjener livet. Og det til tross for at jeg har det vanskelig. Jeg prøver å være et godt menneske, men med mine utfordringer vil jeg alltid være litt annerledes og jeg prøver å godta det, forklare meg selv det og si tusen ganger at det kommer til å gå bra.

   Likt av 1 person

   1. Det har hendt jeg har hatt liknende tanker som det, men så prøver jeg alt jeg kan å få skjøvet de fra meg, noe som bare delvis har lyktes meg, ihvertfall de gangene. Og jeg vil alltid være litt annerledes, men så tenker jeg at det man ikke får gjort noe med, det burde ihvertfall ikke få lov til å tynge en ned, for jeg har ikke noe måneskip, jeg, å komme meg opp til månen med. Det er ikke alltid jeg får til å tenke sånn, da, og følelsene mine henger igjen som lusa på en tjærekost (dvs, jeg tror lusa er langt kjappere enn hjertet mitt greier)…. 🙂 ❤

    Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s