asperger syndrom · sosialt

De gode hjelperne

Noen ganger, handler bloggen min om å bli misforstått. Andre ganger, møter personalet meg der jeg faktisk er og takker meg når jeg har kommet med opplysninger om gode tilbud, fine steder å netthandle eller oppskrifter på matlaging. De sier takk for i dag selv om jeg bare er pasienten de jobber for. De sier TAKK!

Det er disse hjelperne, jeg skriver for nå. De som viser meg at jeg gjør en forskjell. De som lar mine spesialinteresser bety noe for dem. De som forteller meg om hvordan ei kake jeg fant oppskrift til smakte. De tar «meg» med seg hjem gjennom ideene og innfallene mine. Jeg får telle med i deres hverdagsliv, ikke bare på jobb. Jeg er med, som en usynlig kulisse, inn i huset deres.

Disse hjelperne, er med meg når jeg fotograferer dukkene mine og de holder kameraet når jeg har nok med å bære dukken ut og inn. De hjelper meg med skoa når jeg har skadet meg og ikke har krefter til å knyte skolissene. De er der når jeg har kommet opp i en krangel på internettet og forteller meg at det er lett – og vanskelig – med misforståelser.

Noen ganger, møter jeg mennesker her inne på sykehuset jeg er heldig som får møte. Jeg ser de på godt og vondt, når de er glade og når de er oppgitte. Heldigvis er de beste hjelperne ikke så oppgitte til vanlig, for de vet at jeg ikke er vanskelig med vilje! Asperger syndrom er ikke trass. Anoreksia er ikke å enda være tenåring. Jeg sliter. Jeg og vanskelighetene mine sliter på de gode hjelperne. Jeg tærer på kreftene deres. Og så sier de takk! Jeg er rørt av takknemlighet. Møter du noen som gjør en forskjell?

wather12Dukke: Av Nefer Kane.

Reklame

8 kommentarer om “De gode hjelperne

 1. Jeg har sovet meg gjennom noen dager og netter nå, og man skulle tro jeg da var uthvilt, men nei da, den senga er fremdeles god, den, men nå har jeg laget meg en kaffekopp, så da våkner jeg kanskje bittelitt. ❤ Er man såpass utslitt kroppslig sett, så er det flott med gode hjelpere, og blogginnlegget ditt i dag var god lesning, da føler jeg meg glad fordi du blir sett og forstått som det mennesket du er. Mine hjelpere er også gode hjelpere, for det meste, selv om jeg er så snål eller rar eller annerledes som jeg nå engang er. ❤

  Så her i dag en soltrall, for i dag skinner sola ute. ❤

  Likt av 1 person

 2. Veldig fint innlegg, idag også. Glad for at det finnes gode hjelpere, skulle ønske det var flere av de. At alle kunne skjønt at er man innlagt er det ikke fordi man vil, men fordi man må. Det handler om respekt, respekt for ALLE. Ingen av oss er like, og noen sliter med flere ting en andre. Vi er alle like mye verdt som mennesker, uansett.

  Likt av 3 personer

 3. Så fint innlegg på bloggen, idag også. Så bra det finnes gode hjelper, skulle bare ønske det var flere av de. Er man på sykehus, er det fordi man må ikke fordi man vil/ ønsker det. Det handler om respekt, respekt for alle uansett. Noen har flere ting å slite med en andre, men vi er alle like mye verdt.

  Likt av 2 personer

 4. Well I certainly think you make a difference to lots of people, Helene. You write this blog and share lots of information about yourself, aspergers, anorexia and I even learn a little about life in Norway, from.your accounts of things you did as a child.
  Even when you are feeling bad about something that went wrong, you are able to explain, in writing, how this incident happened, so we learn from that.
  I’m glad you have the positive side too, of staff who help you and who thank you for the information you research on the Internet for them.
  Thank you for allowing me to read this each day and for answering when I ask a question.
  Xx

  Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s