asperger syndrom · Uncategorized

Den sommeren Pokémon Go reddet agurktiden

italy-1519286_640

Jeg sitter inne og skriver ut. Jeg har i sommer lest om flere som har kommet seg ut gjennom spillet Pokémon Go. Spillet er laget for de som isolerte seg med skjerm og tastatur. For de som flyktet fra virkeligheten. Nå kom de ut til den. Det er magi.

Avisene ble fylt, bloggtekster skrevet, voksne mennesker observert på merkelige plasser i rare positurer. Vi kommer til å huske sommeren for nettopp Pokémon Go. Og jeg syns det er fint! Ok, det ble litt mye når figurene var å finne inne på politistasjoner og sykehus og det ble slåsskamper mellom spillerne, men bortsett fra det syns jeg det er fint.

Game-ere kom seg ut. Noen autister/aspergere fikk også vist fram hvor gode de er når de finner noe de liker og fatter interesse for. Spillet appellerte til mange av oss. Selv har jeg verken utgang eller telefon, men jeg lot meg rive med av artikler delt på Facebook. Jeg bestilte meg noen figurer for å ha vært med på bølgen. Suvenir.

Å bytte spill, fra et til et (kanskje World of Warcraft eller Candy Crush) annet, er også en forandring. Det var en forandring personer med Asperger taklet, mestret og behersket. Kanskje nettopp fordi skaperen av Pokémon har Asperger selv? Han visste hva han laget! Klart han gjorde. Vi er ikke dumme. Vi tenker annerledes. Han gjorde.

Spillet erobret sommeren 2016. Resultatet ble viktigere enn vær og agurk for VG, Dagbladet og Aftenposten. Neste sommer er det kanskje paprika ala chili, litt krydder i hverdagen, mens politikerne sover på stranda. Nei, let´s Go!

pokemon-1565161_640Bilder: Pixabay

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s