Uncategorized

Hva ville jeg gjort annerledes?

Livet mitt er påvirket av å leve isolert og på sykehus. Ok, dette er et deprimerende innlegg. Så er du advart, alle varsellamper er tent og jeg blinker inn i meg. Jeg har tenkt nøye gjennom dette. Jeg har mange begrensinger. Noen av begrensningene kommer av sykdomsbildet mitt. Det er tilleggsvanskene som gjør begrensningene synlige, selv om Asperger ligger i bunnen og murrer. Jeg fungerer rett og slett ikke i det virkelige samfunnet. Om jeg kunne gjort ett valgt om igjen, ville det likevel vært å ikke legge meg frivillig inn den første gangen. Da begynte ballen og rulle og folk så at jeg strevde. Mer enn folk flest strever. Mer enn at jeg kunne overleve, etterhvert som innleggelsene kom og gikk. Sykehus-Norge har reddet livet mitt, men hadde jeg visst det var en så langvarig lidelse jeg skulle gjennom, hadde jeg nektet mens jeg enda hadde «stemmerett».

hello1
Den lille jenta står igjen inni meg. Sier hei. Dukke av Nefer Kane.

Reklamer

8 kommentarer om “Hva ville jeg gjort annerledes?

 1. Er det ingen utsikter til at du skal kunne bli bedre fra tilleggsvanskene, og bra nok til å bli utskrevet med «kun» Asperger? Legene har vel håp for deg? De kan sikkert ikke si noe annet, men hva tror du selv, hvis du skulle vurdere deg selv så objektivt som du klarer? Jeg har jo aldri møtt deg, men du virker så fordømt sympatisk og «normal» når jeg leser bloggen din.

  Likt av 3 personer

  1. Jeg gjør så godt jeg kan, men tilleggsvanskene er min måte å overleve på, og objektivt sett, syns jeg jeg har kjempet lenge nok nå. Men jeg skjønner legene og deg også, ikke misforstå.

   Liker

   1. Det med at «tilleggsvanskene er min måte å overleve på» synes jeg var en god måte å forklare situasjonen din på. Det gjorde det litt enklere for meg å se sammenhengen. Jeg forstår også din fortvilelse, og at dette er en veldig stor belastning for deg. For du er åpenbart veldig klar over hva som skjer med og rundt deg, selv om det ikke er alt du kan kontrollere. Og det må være veldig frustrerende. Jeg skal ikke prøve å leke psykolog, men vil gjerne være et medmenneske som bryr seg om noen som fortjener det, altså deg. Ønsker deg en god natt etterpå, og at morgendagen byr på noe positivt og hyggelig.

    Likt av 2 personer

   2. Tusen takk. Jeg tror i morgen blir en Ok dag. Jeg ser frem samtale med måleren min, til å jobbe med fuelboxen.og bildene mine og å se Sopranos.

    Liker

 2. Jeg kan ikke si at jeg forstår hvordan du må ha det, for jeg har aldri vært tvangsinnlagt. For ikke å snakke om i såpass lang tid. Min egen suisidalitet er medisinert, og jeg tror jeg er glad for det. Men jeg skjønner hvordan det er å ha det så vondt at livet ikke er annet enn en byrde.

  Jeg håper virkelig at dette øyeblikket er litt bedre. At du har fått bitte-litt pusterom. At noen har sett deg og forsøkt å sette seg inn i hvordan du har det. Jeg håper at Fuel-boxen hjelper litt med det. Det virker som om den gir et utgangspunkt.

  Du vet jo at jeg bryr meg om deg. Men om det er en byrde for deg, ikke bry deg noe om det. Om bare Helene fikk bestemme over Helene.

  Likt av 1 person

  1. Tusen takk for utrolig gode ord. Jeg klemmer dem godt inntil meg. Vi bruker fuel-boxen og det er litt lettere å snakke med den som utgangspunkt. Men i dag vil jeg helst bare legge meg ned og gråte. Men hva gjør jeg? Sitter oppe og smiler til de som må omgås meg.

   Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s