asperger syndrom · tilleggsvansker

Når jeg blir sint (overveldet)

Noen ganger, tror du jeg er sint. Jeg er egentlig opprørt. Jeg vet ikke hvordan jeg skal håndtere situasjonen og kan komme med sinneutbrudd. Jeg kan skrike, slå, ødelegge ting. Etterpå, kan jeg noen ganger angre og andre ganger bare la det vonde jeg sa bli stående som et bevis på at dette ble rett og slett for mye. For mye for meg. Og det er greit.

Det er greit å være annerledes. Det er greit å ødelegge sine egne gjenstander og kropp. Men så kommer vi til det punktet der det går utover deg. Og jeg kan driste meg til å si at det er helt greit også. Fordi du utsatte meg for noe jeg ikke kunne håndtere. Jeg klarte ikke at du koste deg med det bladet. Jeg rev det i filler og badet det i kaffe. Jeg trenger å være ærlig, selv om jeg kanskje sårer deg, i ny og ned. Hvis ikke bobler det over.

Det handler ikke om at jeg er sint på deg. Det handler om et behov for å konkretisere overveldende følelser og tanker. Det er ikke lett å leve på denne måten. Det er som å alltid skjære løk: gråte påtvungne tårer inni seg. Det er som å ha en person inni hodet sitt som trekker og drar i meg og som er den onde meg. Jeg kunne ønske du forstod. Derfor sier jeg ikke unnskyld alltid, for da har jeg vedgått at det var min feil mens jeg opplevde det var noen utenfra som kom inn i bildet mitt. Noe uønsket ala kaffekopp.
badday1bDukke av Nefer Kane

Reklamer

4 kommentarer om “Når jeg blir sint (overveldet)

 1. Disse fotoene dine er altså så nydelige, så fantastiske og fantasifulle. I dag var jeg altså ute en tur, og akkurat nå kom jeg på en vise som jeg ønsker å dele med deg her, for i dag så, selv om det er høst, så er det varmt og med sol ute, så man får fremdeles litt sommerfølelse av det.

  Likt av 1 person

 2. Et tankefullt innlegg, Helene! Og jeg forstår at du blir sint når ting blir for overveldende. Det er lov å være sint, skrike og slå fra seg. Jeg skjønner at de rundt deg kan synes det er skremmende eller ikke alltid reagere riktig, men jeg forstår også ditt behov for å «si i fra» at nok er nok. Jeg kunne ønske de ikke utsatte deg for ting du ikke kunne håndtere! Og hvis det skjedde, at dere taklet det sammen, fikk snakket ordentlig ut om det – uten at du skal måtte «unnskylde» deg.

  Et fint bilde du har der, med et trist uttrykk. Synes den lille løk-figuren er så fascinerende.
  🙂

  Likt av 2 personer

 3. Dette var veldig godt forklart, og jeg forstår bedre nå. Frustrasjoner av ulike slag kan gi merkelige og voldsomme effekter og handlinger, selv om man egentlig ikke mente det slik. Jeg tror ikke du ønsker noen noe vondt. Til tross for alt du beskriver, så virker du som en veldig snill jente/dame.

  Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s