Uncategorized

De små, store tingene

Jeg har tenkt på hva man, og jeg, bør gjøre mer av. Det er opplevelser man husker! Som å spise frokost i skogen, stå opp midt på natta og se på stjernehimmelen, gå på konsert en gang i året. Disse små tingene som gjør at vi husker akkurat dette året for akkurat det det har inneholdt av små øyeblikk.

De to siste ukene, har det vært lite regn og jeg har ikke fått brukt havfruedukken min som jeg gledet meg til. Derfor laget vi i dag en søledam med å ta med oss ti-liters-bøtta ut. Vips og knips, hun fikk vann å posere i. Når jeg ikke har hatt utgang og ville ta vinterbilder, har personalet tatt inn snø til meg. Det er de små detaljene som lager reelle situasjoner for meg.

Mange med Asperger syndrom er opptatt av detaljer. Med et slikt utgangspunkt, er jeg ekstra var for inntrykk og sommeren 2016 husker jeg som sommeren med én båttur og Bruce Springsteen konserten. DET var en fin sommer! Hele resten av sommeren var jeg på sykehuset, men det spiller ingen rolle. Jeg husker disse to tingene. Hva husker du?

Hadde du ikke vært som meg, hadde du kanskje husket lange dager innesperret, rutinepregede døgn og uker. Godt vi er forskjellige! Det er klart det ikke har gått meg hus forbi heller, men det er de små tingene jeg har hengt meg opp i. The Boss, hånda til pappa og rullestolen som brakte meg trygt frem. Den husker jeg forresten bare knapt. Den var en rekvisitt. Et verktøy fra kassa.

Apropos verktøy-kasser, jeg har begynt å jobbe med Fuelboxen med miljøpersonalet også nå. Det er fint. Vi har snakket litt i kategorien fremtid fortid, relasjoner, meg og  meninger, holdninger og verdier. Fortsettelse følger med mine tanker. Tankene mine får du alltid her inne, ærlig og åpent.

Å blottlegge seg, handler ikke om å være hore, men å være for et inkluderende samfunn. Jeg håper du skjønner forskjellen. Hvis ikke har du gått glipp av ikke bare detaljene, men det store bildet. La meg fotografere det til deg om du står fast. Bare gi et hint. Jeg kan fotografere med ord. Det er min genistrek. Noen streker og et par sirkler er et menneske. Erstatter du ben med hale får vi havfrue. Den lille forskjellen.

colorpaintedDukke DollZone.

Reklamer

9 kommentarer om “De små, store tingene

 1. For et fantastisk bilde. Du er en kunstner.
  Minner fra sommerferien. Jeg vil si at høydepunktet mitt var en opplevelse jeg delte med min datter, beste venninne og hennes datter. På fjellet i Norge, 1400 m o h sittende på hver vår fjording i strålende vær. Fantastisk utsikt, stillhet, bare hestene som prustet, I stedet for dyre gaver til rund dag, ønsket jeg med en opplevelse vi kunne dele.
  Jeg heier på opplevelser, og ønsker at du får flere i fremtiden. En konsert, eller forestilling, eller som du skriver en båttur med familien.

  Likt av 1 person

 2. Ja, du er virkelig en kunstner med både dine beskrivelsesmåter, dine vittigheter, og alt det levende og vakre i selv det du skriver om endel vanskelige ting. I dag om gleder, som også kan være ålreit å skrive om, for da kan man bli gladere av det, og strekke opplevelsene litt lengre enn til bare den dagen det ble opplevd, de skjønne øyeblikkene som man mimrer om.

  For endel år siden så leste jeg for øvrig en artikkel i illustrert vitenskap, og jeg vet jo ikke om den artikkelen stemmer, men der ble det påstått at hvis man satte en blyant eller penn tversover mellom leppene, og holdt den fast med hele munnen, så gjorde det at munnvikene pekte oppover, og at det i seg selv utløser endorfiner, som er naturlige hormoner, i blodet, og at de hormonene gjør at man blir gladere.

  Sånn at det å ha et stivt smil, det kan faktisk reelt sett gjøre en gladere, var altså hovedpoenget i den artikkelen. ❤

  Her litt lykkelige øyeblikk på video:

  Likt av 1 person

 3. A truly beautiful pic, you are a great artist!
  My memory of summer is planning to move and watching the birds and squirrels in the tree opposite where I live. I did go to Wales for a couple of days and I remember the beautiful countryside and Cardiff market and the castle
  Thanks for sharing, Helene

  Likt av 2 personer

 4. I sommer, ja, så husker jeg jo blant annet filmen Istid-på kollisjonskurs, der ekornet på jakt etter sin nøtt blir kidnappet av en flyvende tallerken, som så forsvinner med ham og nøtta ut i verdensrommet. Ekornet setter så i gang en rekke reaksjoner ved å trykke på noen knapper i cockpiten på romskipet, som igjen får en asteroide på kurs mot jorden. Så er dramaet i gang. Resten kan jeg nok ikke røpe for deg, resten må du se selv etterhvert. ❤

  Jeg husker en hel haug med selvdyrkede søte jordbær fra terrassen, fint dandert på brødskive med godt smør, med dryss av sukker over, og med melk til. 🙂

  Og så husker jeg en badetur, og da var det jo bittelitt kaldt i vannet, da, men sånn sett passe, for det er helt greit at vannet er kaldt, hvis man selv koker over av varme.

  Og noen andre naturopplevelser, et restaurantbesøk, en bursdagsfeiring da jeg fylte 49 år 5. juli i år, en tur til blåfargeverket, ett eller 2 cafebesøk og 2 turer til Oslo. Det har jo egentlig vært en nokså fin sommer, selv om jeg også har vært endel syk, og været ikke har vært så strålende alltid.

  I går var jeg på kino og så filmen Cave, som var spennende, men akk, så viste det seg på slutten at filmen ikke er ferdig, så jeg må også, da, av gårde for å se Cave 2, for å få med meg fortsettelsen. En ytterst spennende actionthriller. Ikke riktig så bra, syns kanskje jeg, som for eksempel filmen "Bølgen" var. Men grøssende nok til at jeg ønsker å få med meg fortsettelsen, som kommer om ett år. Ett år er jo ikke så lenge, det lenger. 🙂 ❤

  Likt av 1 person

   1. Glemte visst å skrive om at jeg var på treff sammen med en facebook gruppe, vi la treffet til asylmottaket her. Vi stilte opp med kaker til lunsj der. Og der ble det også en konsert stablet på bena av en som hører den facebook-gruppen til, samt en av asylsøkerne, han var en kløpper på både sang, felespill og gitarspill. Og han ble akkompagnert på piano av en som hører facebook gruppen vår til.

    Og der prøvde jeg meg til og med på litt kurdisk dans, som i grunnen liknet litt på line dans. Så dermed så fikk jeg altså med meg hvordan det er å danse kurdisk dans. Flott med alt man får med seg. ❤

    Så denne sommeren har vært fin. 🙂 ❤

    Likt av 1 person

 5. For et fantastisk bilde. Jeg har fulgt med på utviklingen din som fotograf og du har virkelig blitt god på og det å gi dukkene dine en nærmest overjordisk/underjordisk (er ikke helt sikker på hva metaforet er) tone gjennom lyssetting og refleksjoner. For et talent.
  Det jeg husker aller best fra denne sommeren er at jeg fikk lov å leve i rutinen min. Samtidig var det viktig at angstgutten og sorgjenta fikk tid fra meg. Vi gikk ut bare meg og den andre og spiste og gikk rett hjem etterpå. Ingen av oss hadde det i oss å være ute lenger. Men begge barna ble hjulpet av at jeg klarte det. Egentlig burde jeg vel hatt mest dårlige sommerminner fra i år, men det er ikke det jeg husker. Det jeg husker er varmen, den deilige varmen som smertene mine elsker. Livet blir så mye bedre når de bare blir litt mindre.
  Og så husker jeg at mannen min endelig kom seg på en lang motorsykkeltur. Den har han snakket om lenge. Det var så deilig å kjenne på at han sannsynligvis fikk glede av den.
  Mitt beste sommerminne er knyttet til et fotografi. Mamma og pappa hadde kjøpt seg en Weimaranerhvalp og han var bare skjønn. Mannen min og jeg tok med oss den weimaranerhvalpen ut på en snekke og først var alt så veldig skummelt. Men innen vi tok bildet hadde hvalpen fått noen dagers øvelse og da var opplevelsen alt annet enn skummel. Det minnet inneholder mine favoritt-ting i livet (til og med foran bøker). Nemlig mannen min og hund.
  Akkurat nå sitter jeg og ser på min (egentlig alle 4’s) bichon havanais. Hun er 9 år og et ikke særlig utstillingsdyktig. Men som jeg elsker den bikkja. Hunder har alltid vært en kilde for glede for meg.

  Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s