asperger syndrom · Fotoutfordring · spesialinteresser · tilleggsvansker

Double trouble

Temaet for ukas fotoutfordring mellom to aspergere, jeg og bloggeren Livets rose, er dobbelt opp. Jeg har valgt å bruke teknikken dobbelteksponering og en dukke av Lillycat. Bildet minner meg litt om Emely Strange. Kjenner du henne? Hun litt deprimerte, gotiske tegneserie-jenta? Jeg husker og erindrer og liker bøkene jeg har med henne i. De er teknisk godt laga.

fotoutfordring2dobbeltopp

Ellers har jeg fått dobbelt opp hele veien. La meg begynne hjemmefra. Jeg er født inn til å bli en i en duo av en søskenflokk. Jeg har to foreldre, bestandig gift. Enda gift. Enda elsker oss begge. Beveger meg ut:

Jeg har vært glad og trist på samme tid, på skole, i korps. Jeg har vært populær og upopulær (populær blant de som ikke trengte at jeg er den kuleste, og upopulær som FOR skoleflink og pliktoppfyllende elev).

Jeg har fått (medfødt) en utviklingsforstyrrelse OG utvilket psykiske lidelser. I pose og sekk. Dobbelt opp! Topp rimer og var et ungdomsblad. Jeg fikk alltid velge meg blader i butikken. I pose og sekk. Det var gjerne Topp, Vi og gutta, Inside, Mag og Det Nye. Å synke ned i sofaen etter hel uke på skolen var godt. Dobbelt så godt. Smågodt i skåla. Brus i glasset. Skåle med pappa når han setter seg ned noe senere.

Jeg så på Norge Rundt mens støvsugeren gikk i huset. Uke- og helgevask. Dobbelt opp, samlet opp. Hundehår og hybelkaniner. Jeg klamret meg til tv-signalene OG sendte få signaler ut. Jeg klarte meg med kontantkort på mobilen. De populære, hadde jeg ikke nummeret til, men til noen av mine venner. Halvert sukk. Så spiste jeg to porsjoner (eller noe sånt) med ost OG kjeks og kanskje til og med baguette. Dobbelt opp. Tommel opp.

Hånd i hanske. Asperger syndrom og spesialinteresser. Foto og skriving. Anoreksi og selvskading. Jeg passer inn i meg, stykkevis og delt, med utviklingsforstyrrelse og tilleggsvansker. Passer med deg: Oss to: Sykepleier og pasient. Dobbelt opp. Topp (score på depresjonsskalaen og andre deprimerende skalaer for ressursbruk).

Reklame

4 kommentarer om “Double trouble

 1. Dette var et fint bilde Helene, en spennende dobbelteksponering! Det er fint, men sårt å lese om det som er dobbelt opp i livet ditt. Fint å høre om tryggheten hjemmefra; to foreldre, at du er en av to søsken.
  Og skolen, både populær og upopulær. Fint og sårt på samme tid.

  Noen ganger er det fint å få både i pose og sekk, andre ganger gjør det ting vanskeligere.
  Jeg synes du har en spennende tolkning av temaet denne uken.

  Klem fra en dobbel venn, hehe 😉

  Likt av 1 person

 2. Jeg har tenkt på det så mange ganger, – at noen slipper liksom glatt gjennom livet, mens andre får full kvote og vel så det av sykdom og vanskeligheter. Forresten vet vi lite om hvordan de «problemfrie» egentlig har det inni seg. Fint å se at du også trekker fram positive ting, og at du har dobbelt opp også der! Og fint å se hvordan «blogg-vennene» dine støtter opp om deg og deler gleder og sorger med deg.

  Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s