asperger syndrom · sosialt

Hva kan jeg si for å gjøre andre glade?

Jeg skrev om følelser i går. I dag snur jeg litt på flisa. Hvordan kan jeg få andre til å kjenne glede?

Jeg kan si jeg er glad i dem, jeg kan legge til noen ord om hvorfor, jeg kan komme med komplimenter som jeg mener, som at vedkommende har fine nye sko eller hadde en god samtale med meg.

Vi kan fortsette å snakke uten at jeg avbryter oss med andre ting på agendaen. Jeg kan sette personen i fokus, zoome inn og ikke ut igjen før jeg ser han eller henne smile til kameraet. Knips.

Jeg kan vise bilder som gjør meg glad. Kanskje deler vi de samme interessene, eller synes noe likt er like vakkert. Kanskje opplever vi et samhold. Kanskje blir den også mindre ensom.

Jeg kan takke for tålmodighet jeg vet kreves for å jobbe med meg. Jeg kan fortelle om hendelser vi mestret sammen og si hva det betydde for meg.

Jeg kan vise at jeg respekterer et annet menneske gjennom å lytte og komme med input, positive input. Men bare hvis jeg mener det! De skal vite at jeg er til å stole på, som at fuglene kommer hver vår og om høsten setter de overvintrende seg på fuglebrettet og spiser frø og brød. Er du glad da?

birdlife11Dukke av Doll Chateau.

Reklame

2 kommentarer om “Hva kan jeg si for å gjøre andre glade?

  1. Jeg blir faktisk glad når jeg leser at du har hatt en god dag. Jeg blir også glad når du så fint setter ord på sider av AS som jeg kjenner meg igjen i. Det hjelper meg å sortere egne inntrykk og sider ved meg selv som jeg har vært usikker på. Nå forstår jeg bedre hvorfor jeg er som jeg er, og hvorfor jeg gjør som jeg gjør. Takk for at du skriver!

    Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s