asperger syndrom · Fotoutfordring

Melonvisa

Er du helt melon eller? Nei, ta en banan, jeg er 60 prosent vann og 40 prosent menneske. Jeg er meg, fra øverst i hårfestet til nederst i tærne. Der danser jeg ballett og legger puslespill over bildene mine. Dagens tema for fotoutfordring med Livets rose er «lek».fotoutfordrin7lekJeg tar igjen for leken jeg mistet som Aspergerbarn. Jeg satt heller og snakket med personalet, de voksne, og la bare puslespill da jeg ble kommandert til det. Da jeg var tenåring var jeg stor nok, for stor, til å leke mor og far og barn. Og da begynte jeg å leke. Mor og far og barn. Også så mange søsken! I fantasien, ja leken, var alt lov. fotoutfordring8lek2Som voksen leker jeg også, mer enn de fleste jeg kjenner, med ord og bilder, dukker og figurer. Det er lekende lett å leve seg inn i fantasien og et puslespill kan du legge når du vil. Jeg har krystallklar hukommelse og husker barnesangene.

Modellen kommer fra Irinaminiatures på Etsy, flydd fra Russland. Der har jeg også vært på skoletur som 18-åring, nærmere bestemt Moskva. Det var en stor by og man kunne trenge et stort hode for å orientere seg (det var før GPS erobret landene våre). Et melonhode! Jeg leker med tanken.

4 kommentarer om “Melonvisa

 1. Dette var et herlig innlegg, Helene! Nok en flott figur fra Irinaminiatures. Jeg er glad vi begge falt for figurene hennes. I rommet jeg sitter nå, har jeg en hel hylle fylt opp med snodige, små figurer fra henne. Ingen melonhoder, men mange gresskar, små skapninger, en drage, nisser (og trollmenn) 🙂

  Jeg ser deg for meg, der du danser ballett – og jeg som kalte dagens innlegg for «lekende lett». Selv om jeg la noe helt annet i ordene.

  Jeg ble glad av å se denne fine figuren. Men trist av å tenke på både deg og meg, som to misforståtte aspergerbarn – en gang i fjern fortid. Det føles fjernt, selv om jeg er flere år yngre enn deg. Barndommen har satt sine spor. Jeg leker også med ord, og spinner videre på barndom. Dom. Dømt til å ikke passe inn. Likevel føler jeg vi finner to puslespillbrikker som kan passe sammen. Vi danner et bilde, et samhold.

  Likt av 1 person

  1. Du la de andres liv i ordene. Og det er helt greit. De fleste hadde et lettere ungdomsliv enn deg. Men vi er venner nå. Trekker meg ikke unna. Vi er sammen. Og jeg kan ikke danse ballett så vi må leke det.

   Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s