kroppen · tilleggsvansker

Vektløftere – Anoreksi og Meg

Jeg er en slik lettvekter med Anoreksia Nevrosa. Jeg er en slik jente du snur deg etter. Jeg er en slik jente du lurer på om kan gå selv når hun står på legevakta.Men du spør om hun trenger rullestol.

Likevel, blir jeg alltid skremt hvis vekta skulle gå litt opp. Det er ikke logikk, jeg er ikke feit, fet eller engang rund, men jeg kjenner meg det. Og det er ikke engang det – å være tynn – det handler om! Jeg har sporet meg selv av – og det på helt feil tog. Som om jeg skulle til Trondheim og havnet i grenseland Sverige.

Jeg er en sånn jente som leker med ordbildene når realiteten brister. Du ser på meg en gang til. Psykisk katastrofe, fysisk forfall. Jeg veier ordene mine og deler med blandete følelser for: Er dette meg? Har jeg virkelig gått så langt ut av det mennesket jeg var for elleve år siden?  Jeg hvisker «ja»-et, for dette er for lett å svelge – gjemme unna – og for tungt å si høyt.

Jeg kan forresten løfte fjell, så du trenger ikke bekymre deg.

anoreksiaDukke: Lillycat Cerisedoll

Reklame

En kommentar om “Vektløftere – Anoreksi og Meg

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s