sosialt · spesialinteresser

Sammen med familien min

Det tryggeste stedet jeg vet om, er sammen med familien min. Der er det ikke masse uventede besøk, det er forutsigbart, det er oversiktlig og et hus fylt av kjærlighet og omsorg. Det er middag rundt et bord. Det er beina på et annet bord. Det er lørdagsgodt i stua, hunder i fanget og potteplanter i vinduet. Relasjoner er vanskelige for mange med Asperger syndrom, men i familien min har jeg det bra. Mange voksne med Asperger bor lenge hjemme hos foreldrene sine.

Sammen med familien, liker jeg å bare være sammen, snekre, strikke, gå tur med hundene, være på handletur, ha ferie på hytta, huske og mimre men også være i nuet. Jeg liker å sitte foran peisen når det er kaldt. Jeg liker å lene et slitent hode mot mammas brystkasse. Jeg liker å ha pelsbarn i fanget. Gjerne begge hundene på en gang, hvis de får plass.

Jeg liker å se på kunst, høre musikk, snakke om bøker og se film eller noe på tv. Jeg liker å ta bilder! Knips, knips, knips. Men det kan jeg også gjøre helt alene. Med interessene mine, kjeder jeg meg aldri. Jeg har et kreativt hodet og kan skrive et slott. Det var en gang en prinsesse. Hun het Helene og hadde kongen og dronningen av noen foreldre (helt vanlige, flotte, jordnære mennesker). Det er trygt, som i et fort. 


Foto: Pixabay

Reklame

7 kommentarer om “Sammen med familien min

    1. Tusen takk. Det var et veldig sant innlegg. Pelsbarn har en bloggvenninne brukt som uttrykk, og jeg liker det. Det blir ikke sånn i jula, men pelsbarnet og familien min kommer til meg på sykehuset. Det er godt nok.

      Liker

  1. A lovely description and very apt for how many people are feeling during the cold advent season. As I read this I pictured our family sitting room when I was a child, the table where we had dinner, or played games, the easy chairs and TV, monochrome back then! The dog and our familiar walks were in my picture memory too.
    Helene, you write vividly and can take everyone back to their own childhood xx

    Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s