asperger syndrom · sosialt

– Bloggen din (min) er kjedelig!

Jeg ventet bare på det. At noen skulle knuse hjertebarnet mitt. Bloggen er hjertebarnet mitt. Jeg mistet det i gulvet av en kommentar. Den lød: Bloggen din er kjedelig.

Det er helt riktig, bloggen min har ofte samme vinkling, jeg blogger jo om Asperger syndrom. Det er noen grunnleggende fellestrekk jeg alltid vil trekke inn. (Fordi det hjelper noen å forstå. Jeg har et oppdrag.)

Men misforstå meg rett, jeg skulle gjerne vært en rosablogg, blogget om hva jeg spiste til middag, om hvordan man kunne få fyldigere lepper og dagens outfit. Jeg har ikke et sånt liv.

La meg forsøke. Jeg sitter i en grå One-Piece med lusekoft-print. Jeg har teppe rundt skuldrene som en gammel dame. Jeg er en gammel dame i en ung kropp. Jeg sitter med en flaske Pepsi Max, tvinner korken mellom fingrene og drikker med munnen min halvt åpen.

Jeg har vanlige lepper. Jeg vet ikke om de kan kysse. Jeg har bare opplevd en enkelt gang. Det var fantastisk. Den kvelden levde jeg. En mann holdt rundt kroppen min. Jeg var ikke alene, før det ble natt.

Vil du vite hva som skjedde? Vi lå der uten klær og han kom seg ikke inn i meg. Han sa jeg hadde brukt han, siden det var min første gang. Kjedelig, ikke sant?

wonderland2Prøver meg som rosa singel. Dobler meg til opphøyd virkelighet. Modell: Nefer Kane.

Reklame

51 kommentarer om “– Bloggen din (min) er kjedelig!

 1. Bloggen din er absolutt ikke kjedelig! jeg leser den hver eneste dag fordi jeg ønsker å forstå verden deres. På den måten kan jeg på best mulig måte bygge opp vårt hjem, vår verden rundt vår 10 år gamle Asberger-gutt, som så smått begynner å skjønne at han ikke er som alle andre barn.

  Jeg trenger bloggen din, Helene!

  Likt av 2 personer

 2. Kjære søte deg! Ikke la en ubetenksom, uvitende kommentar ødelegge det du innerst inne vet… Nemlig at du betyr utrolig mye for mange mennesker, bloggen din er en fantastisk mulighet for oss til å forstå hvordan det kan være å ha AS. Jeg heier på deg!

  Likt av 1 person

 3. Ikkje bry deg om denslags nonsens. Bloggen din er ikkje keisam. Eg les kvart innlegg kvar dag. Og eg nyt det. Du bloggar om noko som er svært personleg for deg. Og du driv opplysingsarbeid om noko som er underkommunisert. Du gir eit glimt inn i eit liv dei færraste lev, og deler av deg sjølv på ein måte som få våger. Stå på. Eg elsker bloggen din.

  Likt av 1 person

   1. Eg forstår dette utmerket godt. Eg blir fort slått i bakken sjølv når nokon er negative til kunsten min. Kritikk er ein ting, rein negativitet er noko heilt anna. Ein person si meining må ikkje ta presedens over dei mange som skriv her at du er flink og at bloggen din er alt anna enn keisam. Du er fantastisk. Dette har eg sagt før, og det står eg ved. Bloggen din viser ditt mot og ordene er din styrke i ei verd som er vanskeleg og tidvis fiendtleg. Stå på, og gjer ditt beste på å ignorere den slags flåsete kommentarar. Det er ikkje verdt irritasjonen, og iallefall ikkje verdt å slutte med skrivingen.

    Likt av 1 person

   2. Takk. Det er vanskelig med kritikk, særlig når man er en svamp som trekker til seg alt. Men jeg fortsetter å skrive, takket være dere lesere som liker bloggen min.

    Liker

 4. Sorry to hear this Helene. I certainly don’t find your blog boring.
  At a guess the person who wrote it doesn’t have an interest in Aspergers and no blog will interest everyone.
  However to those who share some of your personal thoughts, or those who wish to understand their child better, your daily thoughts are very welcome.
  Your honestly on topics that many people don’t dare to broach are enlightening, if difficult at times.
  Your photography is good to see.
  Lastly, I would say that there are few posts online, whether on Facebook, or in blogs, or elsewhere, that are not attacked at some time, so do take heart, sadly this is a classic response from a person who possibly attacks other people’s posts or blogs too. It may be a troll, that is a person who just writes things like this for fun. Their idea of fun!
  Take heart, Helene and thanks for continuing to blog daily.

  Likt av 1 person

   1. Yes, it’s very disappointing when you have negative feedback but I doubt that it’s feedback really, just a person who likes making unpleasant comments.
    On the other hand, it can take a few times of reading someone’s style of writing, before the reader feels they are engaging with it. So if the person is genuine, then they should read you a bit more and read more general books about aspergers, as well.
    Do take heart from the knowledge that you have many, many daily readers who find your writing helpful.
    I feel I know you a little through your blog and photos. Maybe I don’t really know you well but I think that is part of continuing with reading; to picture you as a young child and at school, what you were thinking and how you tried to cope by joining clubs and then as a young adult, working towards a career in journalism, before you had a breakdown because of the confusion caused by your aspergers and the communication problem it caused, then anorexia took over. For me this is a picture I have of a girl who did so well for so long and you are now trying to regain some independence, with your best form of communication being writing, which is fantastic. The person who just picks up a blog and reads one or two, doesn’t see the whole picture, so probably he/she isn’t making much sense of it.
    Please keep blogging, dear Helene, you are helping many people and causing others to think. There will always be critics but I hope you will find that your style is good and helpful to people who need to learn about aspergers.
    Hugs to you Helene xx

    Likt av 1 person

 5. Helene, bloggen din er absolutt ikke kjedelig! Den er blitt en viktig del av dagen min. Du skriver så levende, sårt og fint på en gang. Du hjelper meg å forstå sønnen min med as. Bloggen din betyr så mye for så mange. Fortsett å skrive, heier på deg 🌹

  Likt av 2 personer

 6. Bloggen din er langt i fra kjedelig. Jeg leser den hver dag og finner mye trøst i den. Du har hjulpet meg til å forstå min sønn enda bedre. Mye av det du skriver er som å skrive om ham. Jeg føler at jeg er begynt å kjenne deg og vil ikke miste deg . Fortsett å skrive . Jeg er helt sikker på at du hjelper mange andre i samme situasjon . Får flere til å forstå . Stor og varm klem fra meg

  Likt av 2 personer

 7. Hei Helene!

  Bloggen din er slettes ikke kjedelig, jeg har ikke fått lest i stå stor grad som jeg skulle ønske. Det skyldes at jeg innimellom kobler ut helt og glemmer at det finnes en verden utenfor Facebook. Du skriver en faktuell og viktig blogg, selv blogger jeg også om livet med Asperger, men er ikke langt på nær så flink til å oppdatere den som du er. Du er flink! Stå på!

  Vennlig hilsen/Fredrik Trøan/Mittlivmedasperger! 😀

  Likt av 1 person

 8. Jeg følger bloggen din og syns du skriver ærlig og flott! Har en datter som fikk asperger diagnosen høsten 2016 og du har vært med å hjelpe meg å forstå henne bedre❤
  Hvis folk ikke liker de er leser så burde de la være å kommentere!

  Likt av 2 personer

 9. Kjære Helene, bloggen din er absolutt ikke kjedelig!
  Jeg har fulgt bloggen din en god stund, men aldri lagt igjen noen kommentar tidligere.
  Nå vil jeg bare si tusen takk for at du deler om ditt liv og informerer om Asperger, det er både lærerikt, nyttig og ikke minst berørende.
  Fortsett med den flotte jobben du gjør, den betyr mye for mange!
  Ønsker deg en fortsatt god dag 🙂

  Likt av 1 person

 10. Jeg må være enig med de andre foreldrene som kommenterer her. Bloggen din gir et direkte innsyn i ditt liv, din måte å tenke på, og ikke minst gode tips om andre som formidler aspergertips.
  Jeg driver med underholdning, og forventer der å bli vurdert som morsom eller kjedelig, alt etter publikum. Når jeg underviser, altså deler min kunnskap med andre, forventer jeg å bli vurdert som saklig og informativ.
  Om noen leser din blogg som underholdning er de på feil side.
  Tusen takk for alt du deler.

  Likt av 1 person

 11. «Kjedelig» er svært relativt, men jeg tror denne personen kanskje ikke forstår idéer som «målgruppe» og «personlig relevans». Den er ikke kjedelig: Den er ganske enkelt ikke beregnet på alle. Det er nisje.

  Bloggen din er den *ENESTE* jeg *NOENSINNE* har vært interessert i å lese og følge med på. Kanskje jeg skulle gått rundt på alle andres blogger og skrevet kommentar, «bloggen din er kjedelig», bare fordi nettopp den ikke var relevant for meg? 😉

  Jeg vet at én enkelt, negativ kommentar kan ha større innvirkning enn ti positive. Men her har du åpenbart hatt med en dust å gjøre. 😛

  Likt av 2 personer

 12. Bloggen din er så avgjort ikke kjedelig. Problemet med andre mennesker, er at de nok ikke skjønner hvor lett vi med ASD kan såres langt inni sjelerota, samtidig som vi selve fra tid til annen kan komme med bemerkninger som sårer andre, men at vi sjelden eller aldri mener å såre andre, selv ikke om vi selve har blitt såret brutalt av de selvsamme. Tror jeg. Vet jo ikke om den som har såret deg, selv har asperger, da, men jeg har selv blitt såret både av NT’ere og aspergere, for det går jo på om man skjønner andres indre verdener. Og det finnes et sitat jeg liker spesielt godt i den sammenheng.:

  Jeg forstår ikke deg. Du forstår ikke meg. Er det mere vi har felles? – Ashleigh Brilliant.

  For at vi mennesker, med og uten asperger, har lett for å såre hverandre, det er helt åpenbart, alle krigene i verden kommer ikke uten grunn i så måte. Martin Luther King : Darkness cannot drive out darkness, only light can do that. Hate cannot drive out hate; only love can do that.

  Bloggen din er modig og kreativ, fotokunsten din likeså. ❤

  Føler for å dele en video med fin sang med Paul McCartney: https://www.youtube.com/watch?v=J7ErrZ-ipoE

  Likt av 1 person

 13. Hei. Du er viktig og bloggen din er viktig for oss som er interessert i alt rundt det å ha asperger. Ta alle våre kommentarer til deg, og prøv å ikke bry deg om idioten som skrev at den var kjedelig. You go girl !

  Likt av 1 person

  1. Takk for det. Men de har noe i det vanlige livet som jeg ikke kan servere dem, og det gjør kanskje at det er vanskeligere å identifisere seg med meg. Det beklager jeg.

   Liker

 14. Kjære Helene, det er klart du kjeder noen. Kanskje noen som snubler innom bloggen din og ikke har interesse for deg eller asperger-syndromet. Men husk: DET ER IKKE DEM DU SKRIVER FOR!!

  Alle kommentarene over her forteller meg at bloggen din BETYR MYE FOR MANGE. Stå på, du, og ikke bry deg om den ene,eller de få, som heller burde klikke bort bloggen din og finne noe annet å beskjeftige seg med.

  Klem fra meg. 🙂

  Likt av 1 person

 15. Jeg synes på ingen måte bloggen din er kjedelig! Du skriver utfyllende og gode blogginnlegg, og selv om vinklingen ofte er den samme som du sier, skriver du veldig variert synes jeg. Selv om du blogger om Asperger syndrom for å opplyse, skriver du om mange ulike temaer, som alle treffer meg ulikt.

  Jeg forstår at du kan bli såret når noen sier bloggen din er kjedelig, men husk at folk liker å lese om ulike ting. Jeg tenker at de som ikke liker det de leser, garantert kan finne noe annet der ute i den vide bloggverdenen å lese om. Du er ikke kjedelig for de som liker å lese, og det er vel det viktigste?

  Ta en bok for eksempel, noen elsker den, andre synes den er kjedelig. Det gjør ikke boka nødvendigvis hverken god eller dårlig – men den passer kanskje godt til nettopp målgruppen. Jeg synes ikke du burde tenke stort over det, selv om jeg vet sikkert er lett å si. Kjedelig betyr jo bare at vedkommende ikke finner det interessant, at det ikke fenger. Det hadde jo vært verre om noen mente du skrev dårlig eller noe sånt. Jeg kan fint tenke at en blogg er kjedelig, men da finner jeg meg bare noe mer passende å lese. Og jeg legger ikke igjen en kommentar om det, det er veldig unødvendig synes jeg.

  Veldig glad for at du og bloggen din eksisterer ❤

  Likt av 1 person

 16. Hahaha! Misforstå meg rett, men nå må jeg le. Husk at for mange mennesker så er tekst kjedelig. Du har jo ingen bilder av deg selv som poserer, og du skriver noen ganger flere avsnitt med tekst. For noen type mennesker er det det samme som kjedelig, siden de bare kaster et blikk på mengden tekst før de gir opp. At disse menneske synes bloggen din er kjedelig, er ikke en fornærmelse, men et kompliment! Det betyr at den er interessant for de litt mer interesserte av oss.

  Jeg synes mange blogger er fryktelig kjedelige, men denne leser jeg.

  Likt av 1 person

 17. Bloggen din er overhodet ikke kjedelig! Den er meget godt skrevet, og vedkommende som skrev at den var kjedelig kan gå og «ta seg en bolle!» Noen mennesker kan ha negative ting å skrive og mene om så og si alt som finnes, og så strør de den negativiteten over de folk de møter (eller leser bloggen til). Og jeg tror det må være DET som har skjedd her, vedkommende ønsket bare, antakeligvis, der og da å finne noen å skrive eller si noe negativt til!… Klem!

  Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s