film · Uncategorized

The A Word

Jeg ser mye tv-serier. Noen ganger som avkobling, andre ganger for å lære mer. BBC har laget en serie på seks episoder om en familie med en gutt på fem år som som har autisme. Den er utrolig godt laget! De selger den på platekompaniet, om du er interessert.

Jeg er interessert. Jeg er interessert i lille Joe og hvordan hans annerledes tilstand påvirker familien han lever i. Ja han lever, bare i en litt egen tilværelse. Han flykter inn i musikken og familien hans når ikke alltid inn til han der. Han synger i stedet for å svare på spørsmål.

Det er en sterk men varm serie. Det er et innblikk jeg ikke har sett maken til. Det er full musikk når de leter etter den forsvunnede gutten. Jeg liker det. De tilnærmer seg han, på hans premisser, selv om de har prøvd å endre han, gjøre han mer tilgjengelig for input og respondere bedre. For:

Han får lov å være annerledes. Det er helt greit, det er bare så vanskelig  å si: «Autisme». (Det er sårbart og tabubelagt, enda og fortsatt.)

the a word.jpg

Reklamer

En kommentar om “The A Word

  1. I haven’t seen this programme but it does sound very helpful and informative.
    Interesting that the word Autism can stir up controversy and hopefully more information, such as the programme you describe, will help the neurological world to understand.

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s