asperger syndrom · sosialt · tilleggsvansker

Du er den fineste komplimenten jeg noen gang har fått

Jeg har det vanskelig. Det er det ingen tvil om. Jeg har vanskeligheter utover det gjennomsnitts-aspergeren har. Hva enn det måtte være, det å være gjennomsnittsaspergeren. Jeg kjenner bare meg selv godt, for jeg går ikke så godt sammen med andre, verken personer med eller uten Asperger, spesielt ikke de på min egen alder.

Det at du velger å bruke tid på meg likevel, selv om jeg har vansker utover det normale, kan avvise deg og si stygge ting, det at du bruker tid på å prøve å forstå, er den fineste og mest betydningsfulle komplimenten jeg får. Helt ærlig! Vi med Asperger syndrom foretrekker stort sett fakta og ærlighet. Derfor tenker jeg meg nøye om før jeg gir deg komplimentet om at du er det fineste komplimentet der du sitter ved lyset av en skjerm.

Jeg får ganske mange sånne komplimenter, komplimenter som indirekte sier meg at jeg har verdi og forståelsespotensial, gjennom at jeg ser lesertallet. Men hver og en av dere som leser glinser litt ekstra, som fine diamanter, når jeg skjønner at ordene mine har hatt en verdi, blitt lest, blitt delt, spredt seg over verdensveven. Du trodde kanskje bare det var en blogg. Men vet du hva? Dette er meg og komplimentene våre gjenspeiler seg i hverandre, vokser og sprer seg.

Det er meg du sitter og leser. Mine innerste tanker og mine ytterste forståelser av verden omkring meg. Du er den fineste komplimenten jeg noen gang har fått der du tenker, reflekterer, deler og sier/skriver jeg har gitt deg forståelse. Forstått?

suzume4Modell: Volks

Reklame

10 kommentarer om “Du er den fineste komplimenten jeg noen gang har fått

 1. Jeg tenker, leser og forstår. Og jeg er så imponert over hvordan du skriver slik at vi uten asperger får hjelp til å forstå deg, og våre barn. Og som en klok person en gang sa til meg. Har du møtt en person med aspeger, har du møtt en. Dere er alle forskjellige, akkurat som vi andre også er. Ha en så fin kveld som du kan. Jeg skal først i stallen, selv i regnvær er det toppen.

  Likt av 1 person

  1. Kos deg i stallen. Her er det gråvær og har regnet tidligere, men det var helt nydelig å ta med meg en dukke og kameraet ut på parkeringsplassen.

   Liker

 2. Hei Helene, nå er det lenge siden jeg har kommentert, og det beklager jeg, men jeg leser fortsatt, selv om det av og til er vanskelig for meg å finne ord selv. I dag vil jeg imidlertid skrive at det er så fint at du sier at det er deg vi leser. Siden denne bloggen er viktig for meg er det godt at den er så virkelig. Internettet er stort, og den digitale alderen kan oppleves som upersonlig, men du minner meg på at det kun er en ny kommunikasjonsform, som kan være et hjelpemiddel for menneskene ved skjermen, både dem som leser og dem som skriver, og at relasjoner kan eksistere selv om man ikke ser hverandre. Takk for at du hjelper oss til å forstå, både asperger generelt, og din opplevelse av det. Takk for at du åpner din virkelighet og deler din kunst.
  Kaja

  Likt av 1 person

  1. Tusen takk Kaja. Dette var ord som varmet. Og ord som jeg tar med meg, inn i min virkelige eksistens. Bloggen min handler både om meg og om mennesker samme båt, men også om mennesker som vil ha et innblikk. De har også en plass i bloggen min. Bloggdøra står åpen, og jeg lukker den aldri helt. Det er en stripe av lys som titter inn i mørket i tomrommet som oppstår mellom hvert innlegg, der bloggen lever og leses. Ja, en stripe lys.

   Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s