Uncategorized

Fortell meg hva frihet er

Det er lørdag. Du har fri. Er du fri? Eller sitter du inne på et sykehusrom med vakter rundt deg, vakter som bestemmer når du skal spise, når du skal få lufte deg litt og når du skal dusje?

Bestefar kjørte Wolksvagen buss, og en gang var jeg med på tyttebærtur. Det er det frihet er, det å reise langt inn i skogen med bil. Hvor som helst. På bærtur. Det er hva frihet er.

Kanskje er du en av landets innsatte. De som har gjort noe kriminelt, men er tilregnelige. De som kanskje tok et feil valg. De som kanskje angrer. Jeg angrer også.

Men frihet er også å høre til. Det å ikke trenge å reise alene, men ha noen å reise sammen med, hvis man har lyst. Som på tyttebærtur med bestefar. Jeg var håpefullt barn i Wolksvagen- buss.

Det er besøksdag. Jeg får ofte besøk på lørdager. Det er hva frihet er. Å kjenne noen som er glad i meg, klemme meg, ville ta meg med ut, ha sånne drømmer for meg som foreløpig bare er drømmer. Deres tanke er fri, selv om min er litt bundet.

Kanskje er du en av de som er fanget av din egen angst, ikke tør å gå ut og ikke vil møte andre mennesker. Kanskje har du hele jobben i fanget og får aldri fri. Jeg skal fortelle deg hva frihet er:

Å sitte på en tue og ikke skulle/måtte noe sted.

tueModell: Marmite Sue

Reklame

5 kommentarer om “Fortell meg hva frihet er

 1. Takk for påminnelsen! Det er en sånn ting som først høres veldig enkel ut, og så virker helt umulig, men plutselig sitter du der og vet at du har den. Friheten. Kanskje er den der alltid og bare venter tålmodig på at du slipper den nære nok innpå deg.

  Likt av 1 person

 2. Jeg leser bloggen din . Og blir litt klokere av det, tror jeg. Klokere på det å være menneske.
  Jeg har ikke kommentert før – men nå måtte jeg. Nei – jeg må ikke. Jeg vil – helt fri-villig.
  Fordi jeg tror det er noe av det klokeste jeg har lest om frihet.
  Takk, og gode ønsker til deg!

  Likt av 1 person

 3. Ordet «FRIHET» er utrolig vidt og omfattende, og vi definerer det nok veldig forskjellig. Frihet fra krig, frihet fra frykt og terror, frihet til å si og mene hva en vil. Frihet til å leve ut sine følelser, frihet til å være den som er annerledes. Frihet til å bruke tida slik en vil. Det å ha økonomisk frihet, frihet til å skaffe det en opplever som nødvendig. Frihet fra mentale og fysiske begrensninger, frihet fra egnendefinerte stengsler. Og slik kan en fortsette. Men jeg ser for meg den lille jenta i bestefar sin bil, på vei inn i bærskogen for å oppleve friheten der. På ei tue, med vidåpne øyne og vidåpent sinn. Fri.

  Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s