asperger syndrom

Du store all verden

Det er så stort her, når jeg sitter i min egen boble og prøver å beskytte meg mot verdens impulser, uforutisfbarhet og uendelige fraser jeg plukker opp og prøver å leve bokstavlig etter. Å ha Asperger syndrom er en autismetilstand og i dag 2. april er det verdensdagen for autisme.

Selvsagt lykkes jeg ikke. Verden når inn til meg. Og til andre med autisme. Vi er ikke apatiske eller empatiløse. Vi vet bare ikke alltid hvordan vi skal vise frem følelsene våre. Derfor er vi også upassende glade utenpå når vi smiler og ler mens det egentlig er fullt alvor sett fra din side. 

Nettopp derfor kanksje, er det en verdensdag, der man kan se fra vårt perspektiv. Bare et øyeblikk. Du er invitert, gjennom en merkedag. Se noen av filmene som deles på YouTube og Facebook i dag. Les en blogg eller skriv til en autist/person med Asperger syndrom. For bobla vår har sprekker vi ser deg gjennom.

Når du overser oss, gjør det vondt for vi ser deg gå der mer bind for øynene, lykkelig uvitende om det som plager oss. Ta det innover deg, om det enn bare er til å holde ut i dag. Du kommer til å se entusiame, lidelse, rigidigtet og kaos. 

Til eksempel var jeg i stad nesten manisk fordi jeg fotograferte. Vi har en slik evne til å bli oppslukt. Så ble jeg depressiv igjen, da jeg ikke visste om noen å vise bildene min til. Ingen som ikke har sett mange før. Som flere med autisme er interessen min begrenset og jeg gjør mye av det samme hver dag.

Men vi vil så gjerne høre til et fellesskap, bidra og skape forskjell selv om vi ofte fungerer best i eget selskap og ikke håndterer relasjoner så godt, ei heller forandring. Vi vil telle med, inkluderes og få en plass i mengden også når vi sitter der med en kald angstklump i magen. Gi oss varme! Det er ikke all verdens, for deg. 

Modell: Soom Nyer
Reklame

10 kommentarer om “Du store all verden

 1. Takk igjen for det du deler med oss ❤
  Har du en facebookprofil der du legger ut bare bildene dine?
  Mange fotoentusiaster gjør det 😉
  Der får du vist frem bildene dine og folk som er genuint interessert vil følge og kommentere.
  (Som jeg 😉😁 elsker å ta bilder jeg også😉)

  Likt av 1 person

  1. Takk. Jeg har ikke det foreløpig, men takk for tips, jeg kan vurdere det. Foreløpig bruker jeg flickr. Men jeg kan gjerne lage en facebookside med tiden, kanskje i påsken.

   Liker

  1. Takk. Jeg skal vurdere det, enten facebook eller instagram. Akkurat nå har jeg litt nok med å lage blogg til hver dag og redigere bildene mine som jeg legger på Flickr.

   Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s