asperger syndrom · spesialinteresser · Tekstutfordring

Vår etter år 

vårdikt
Bilde er et resultat av tekstutfordringen med vinterblomst.net. Tema: Vår. Modell: Dc.

År kommer og år går, vår etter vår. Jeg vet godt at året begynner i januar, men da er enda fuglene så stille at det ikke plager meg at et nytt år er i gang uten at jeg henger med. Men når våren kommer, alt det hvite tiner og kjærligheten begynner å vandre hånd i hånd i Oslo by, da skjønner jeg at enda et år har gått.

Det er som et slag i ansiktet, det at noe har forbigått meg. Jeg trenger å være et hode foran. Jeg trenger å ha forutsigbarhet. Derfor klamrer jeg meg til høytider som er tradisjonsbestemte. Derfor omfavner jeg påskeaften med påskeegg selv om det er helt tomt, bare en illusjon på noe som skulle vært i dag. Og derfor går jeg i den samme vinterjakka selv om jeg er på båttur i juni.

Også derfor er jeg forberedt på høsten og døden før den inntreffer. For jeg har lært, ingentng varer evig. Vi må leve i nuet. I nuet synges det fuglesang gang på gang. Jeg kan danse, hoppe, sprette og fly med tiden, eller jeg kan stoppe opp, fryse øyeblikket til et fotografi og la meg leve evig på en harddisk, en mer eller mindre oppdatert blogg, i en bok eller i glass og ramme på veggen. I nuet er jeg litt overalt.

Det er dette nuet jeg skriver om, dette med å gripe dagen, hoppe, danse, ja fly, det er jo dette med at det bare er med kameraet jeg har lukkerTID og derpå makt mulighet til å stoppe opp i nåtiden. Det er det jeg skriver om. Det er den våren jeg kan forholde meg til; standing still.

Reklame

4 kommentarer om “Vår etter år 

  1. Jeg har hatt min verste forkjølelses-påske ever, men nå går det bedre, kjenner jeg. Kan ellers gjerne være med i dine tanker om TID. Jeg tenker en del på det begrepet. F.eks som aboriginerne skal ha sagt: «Tida går ikke, den kommer.» Det gir perspektiv og rom for undring og tankespinn… Håper påsketida så langt har vært ok, Helene.

    Likt av 1 person

    1. Noen sier at den kommer, men det er jo tid som har gjort at vi er der vi er i dag. Hadde det ikke vært noen i går, eller noen vinter i 1984, hadde jeg ikke vært til. Jeg liker å se på barn når jeg skal forstå tiden som går. Da har den en verdi, med barnets utvikling.

      Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s