asperger syndrom · Tekstutfordring

Lekende lett og komplekst

likebarn.jpg
Bildet er et resultat av tekstutfordringen med vinterblomst.net. Tema lek. Modeller fra Nympheas doll Og Irrealdoll. Inspirert av å stå utenfor og titte inn.

Alle barn leker. I barnehagen sa de voksne til mamma og pappa at jeg ikke lekte. Kanskje lekte jeg ikke likt som de andre barna, men jeg snakket med de voksne og husket på huske. Var ikke det lek god nok?

Var ikke jeg god nok, der jeg stod utenfor og tittet inn? Jeg tror det er sånn det er, for mange barn med Asperger. Vi står og ser på. Og noen ganger blir vi med, men da tar vi gjerne føringen. Da jeg gikk i tredjeklasse kunne jeg leke med de i første. Jeg hadde aldersmessig makt.

Jeg leker, ler, tuller og tøyser som voksen. Men det er ikke alle som kan se det. De vet ikke hva som skjer bak kameraet. De vet ikke hva som skjer bak en nøytral mine. De vet bare at jeg ikke ler av det samme som dem og ikke forstår når de tuller med meg, fordi jeg tar lek som alvor.

De vet heller ikke at jeg kan kjenne på livskvalitet når jeg holder en dukke i hånda, nå som jeg er voksen. De bare antar at det er kunstneren i meg som skal fange et øyeblikk. Og det er det også for:

Sånn er det å være kreativ og ha Asperger syndrom. Man samler eller skaper! Noen leser tegneserier de samler på, noen tegner, noen lager musikk, noen fotograferer, noen strikker eller syr, noen lager til av keramikk og noen synger. Slik kan voksne leke, uten at det blir lagt merke til. Helt uskyldig, som urørte barn.

Reklamer

En kommentar om “Lekende lett og komplekst

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s