Uncategorized

Pengestyrke

En del med Asperger klarer ikke å holde på en jobb. De får arbeidsavklaringspenger eller blir uføre. De har da ofte flere vansker samtidig. Dette er nok penger til å greie seg for de fleste, men man må være bevisst.

Jeg har alltid klart å spare. Jeg har en innebygd sperre på å bruke mer enn jeg har. Jeg er nøye og veier penger opp og ned. Men jeg betaler alltid det noe koster. Det er sjeldent jeg pruter selv på Finn.no. Når jeg gjør det, får jeg en angstklump i magen.

Jeg synes penger er et vanskelig tema. Jeg liker ikke å låne av noen. Jeg har min egen brukskonto og sparekonto. Med sparekonto står jeg sterkt om noe uforutsett skulle oppstå. Jeg tror mange med Asperger har denne evnen til å bekymre seg for det uventede, og dermed setter av noen kroner.

Jeg tror også at vi av og til blir veldig ivrige innenfor interessene våre og går all in. Da er det viktig at vi bruker penger vi har og ikke pådrar oss masse gjeld. Viljestyrke og dømmekraft kan også settes inn i en slik økonomisk kontekst. Man må ha en økonomisk bagasje, være litt pengesterk, for å ha til livets opphold – selv om luft og kjærlighet er veldig fint. Sitter du fint i det? Penger på sparekonto er min sikkerhet i ryggen og styrke når jeg trenger å få meg noe nytt.

pengesterk

2 kommentarer om “Pengestyrke

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s