asperger syndrom · bokstavelig tolkning · sosialt

Du blir hva du leser. Drept?

Jeg blir veldig påvirket av hva jeg leser, hører på radioen eller ser på DVD. Leser man bare romantiske serieromaner, blir man kanskje ikke så klok på samfunnsutvikling, klima ofg politikk. Men hva hvis man leser krim? Blir man drept? Bare en tanke som slo meg. Stikkord: Bokstavlig tolkning. 

Canon 100 mm.

Til døden skiller oss
ad, fant jeg fram en ring siden kjærlighet er noe å vokse sammen på. Fakta er at spedbarn blir født etter elskov og et liv blir til, vokser seg opp og vi har livets sirkel av en oppvekstsroman. Lese om og om igjen, som for barn. Med Asperger liker jeg repitisjon og gjentakelse. Da føler jeg meg trygg (og ikke drapstruet). 

3 kommentarer om “Du blir hva du leser. Drept?

  1. Det er noe trygt ved å lese en bok igjen, synes jeg. Selv for oss uten asperger. Min datter er også glad i bøkene sine, og leser ofte flere på en gang, og de samme igjen og igjen. Var en periode hun ikke leste nye bøker. Tenkte det hadde med forutsigbarheten å gjøre. Nå for tiden, prøver hun stadig nye bøker. En av favorittene er Rick Riordan. Jeg skal ærlig innrømme at jeg også måtte lese dem. Fantastisk morsomme. Særlig serien fra Egypt. Den røde pyramide. Men Percy Jackson er også supre bøker. Det fine med bøker er at en slipper unna virkeligheten en stund, og det gir ro i sjelen. Ha en så fin dag videre som du kan.

    Liker

  2. Jeg har tusen gode minner fra tida i skolen. Der leste jeg høyt for elevene hver eneste dag, og jeg tror bestemt at jeg bidro til å få dem til å bli glad i bøker. Spesielt elsket vi Astrid Lindgrens bøker. Vi lo sammen med Karlsson på taket og Pippi Langstrømpe, og vi gråt sammen med Brødrene Løvehjerte og Mio, min Mio.
    Det er ikke mange dager i året jeg ikke setter av tid til å lese. Nå for tida er jeg kjempeglad for mine e-bøker på Kindle og for Storytel med lydbøker på mobilen.
    – Og så leser jeg jo bloggene dine, Helene. 😉

    Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s