asperger syndrom · spesialinteresser · Tekstutfordring · tilleggsvansker

Fri som en (fengsels)fugl

Bildet er et resultat av tekstutfordringen med vinterblomst.net. Temaet er frihet. Modell: Doll Chateau.
Flakse med fjøra. Stikke huet ut av buret. Være burugle på flukt. I et tre. Det er evig det.

Når man er på autismespekteret, trenger man ofte rammer i tilværelsen sin, men ligger rammene der kan man også føle på friheten bare ikke alt kommer på en gang, 

Jeg nyter frihet i små porsjoner, som det å fotografere og gi liv til noe som ikke lever og dele det med andre. Jeg fanger gjenstander og gir de liv, lever sammen med dem og får noen til å smile til fotografen, meg, av og til 

Jeg kommer aldri, eller ikke i overskuelig framtid, til å føle full frihet. Jeg er for syk til å leve på egenhånd. Men jeg kan flakse med fjøra og sette meg ned sammen med de som faktisk vil være sammen med meg. 

Vi trenger bare et «bur» for å holde fasaden, reisverket, kroppen, oppe, så er vi litt frie sammen. Innenfor gitte rammer, rutiner, paragrafer og liv. Da kan jeg ta del i friheten. 

6 kommentarer om “Fri som en (fengsels)fugl

 1. Du kan som alle andre bli bedre, og som alle andre krever det hardt arbeid.
  Ikke bruk asbergerdiagnosen som unnskyldning for at du ikke kan bli frisk.
  Mange med asberger som har slutt med både alvorlig anoreksi eller bulimi og selvskading har klart å bli friske.

  Men man må jo ville bli frisk… Du virker å trives veldig godt i rollen som den sykeste av de syke som ikke kan(vil) bli frisk….

  Liker

  1. Hvor syk jeg er, er det behandlere som til en hver tid vurderer. Det vil jeg ikke bruke bloggen til. Jeg vil skrive om styrkene mine like mye som svakheter. Vi du har lest under «about» ser du at jeg ikke diskuterer behandlingen av meg fordi den er privat.

   Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s