asperger syndrom · Tekstutfordring

Kjærlighet på pinne

Elsker du meg
spiser jeg deg
—-

Jeg elsket meg
som du var

Jeg sang solo
som ble duo
—-

Jeg elsket deg
som aldri før

Jeg sluttet aldri
å være din


Seksordsnovellene er et kjærlig og vennskapelig resultat av tekstutfordringen med vinterblomst.net. Kjærlighet er et tema jeg er ganske «lost» med. Men jeg har sett ekte kjærlighet, mellom foreldrene mine, en kjærlighet på rundt førti år som ikke går over.

Det er fint når mennesker lærer seg å elske og leve sammen. Selv er jeg kanskje litt for spesiell til å bli elsket? Det er greit for det holder lenge at noen er glad i meg som venn eller familiemedlem. Takk for oppmerksomheten (Neida, du kom ikke med en blomsterbukett. Jeg bare kjente at du var nær).

Forelskelse derimot, syns jeg er vanskelig. Den er så flyktig, vilkårlig og full av energi som pumper adrenalin rundt og lager angstklumper i magen. Hva hvis «Kjærlighet» ikke svarer meg, ikke engang på SMS?  Jeg er også ganske naiv og tror blindt på deg om du sier du liker meg. Jeg må håpe at det ikke misbrukes. For:

Hjertet mitt tåler ikke å knuses enda en gang, tror jeg. Elsk meg, tigger jeg – til evig tid – og spiller sanger på stereoanlegget om endeløs kjærlighet. Mange med Asperger trenger den forutsigbarheten som ingen kan gi om varighet. Derfor er jeg stor fan av løftene man gir når man inngår ekteskap. Men også de kan brytes gjennom utroskap eller med noen pennestrøk på et advokatkontor.

Jeg stryker deg over munnen i tankene, som om du var min. Så kan du snakke til meg, si e-ordet (elsker deg) og bare være min før jeg motvillig slår fast at kjærlighet på pinne kanskje er det tryggeste og søteste vi potensielle kjærester kan oppnå – sånn dønn ærlig. Med Asperger syndrom er fakta og fornuft enkelere å forholde seg til enn følelseslivet, selv om mange Aspergere også er i forhold.

lollipop-6458_640
Bilde fra Pixabay

 

Reklame

3 kommentarer om “Kjærlighet på pinne

  1. Takk for et herlig (og kjærlig) bidrag til ukens tema. Disse seksordsnovellene likte jeg godt. Og jeg liker deg, for du er den beste vennen jeg har. I mitt liv er noen ytterst få vennskap alt jeg trenger i hjertet mitt. Og kjærlighet fra pelsbarnet mitt og de to menneskene som har skapt meg. Det er nok. 🙂

    Likt av 1 person

    1. Tusen takk. Det er fint å skrive med deg, fra hvert vårt sted, smeltet sammen på kryss i verdensveven. (Var jeg en edderkopp kunne jeg spunnet et nett, men det trenger vi ikke for å fange vennskap og gode øyeblikk i våre dager. Vi har nok med det vi skaper, vi.)

      Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s