asperger syndrom

21 er 12 baklengs

I dag er det 21. juni. Det er tolv baklengs, eller et dusin om du vil. Slike finurligheter, beriker livet mitt. Medaljen «Asperger syndrom» (som jeg oppfyller diagnosekriteriene til) sin bakside for meg, er at det som beriker mitt liv, ikke er det andre kaller livsverdi og at jeg ender opp med å strebe etter å være innenfor normalbefolkningens skala for livskvalitet.

Det blir bare et håpløst forsøk det å delta i aktiviteter og samtaler om hverdagslivet og sommervelvære, og jeg ender med å føle meg apatisk og utenfor. Det er mitt samfunn også, det norske samfunnet med sol i dag, men jeg er ikke en del av det med mindre detaljene får alt fokus. Da kan jeg være helt med, som når jeg deler på nummerne i tjueen eller lar det stå helt og memorerer at det er bryllupsdagen til to jeg elsker. (Gratulerer med dagen.)

Det hjelper litt med reprise av detaljer jeg er trygg på, som en halvlitersflaske Pepsi Max. Det er helmax, Egon, og jeg begynner med finurlighetene mine igjen. Jeg er rik på (detaljer i) ordspråk, mens du måler verdi i helt andre, større og viktigere ting, som livet selv.

EF100mm f/2.8L Macro IS USM

En kommentar om “21 er 12 baklengs

  1. Det er enda godt at ikke alle mennesker er like. Du verden så kjedelig det hadde blitt! Ja til mangfold og finurlige ting.

    Jeg er også annerledes. Jeg håper det i alle fall. Jeg vil ikke være som andre. Viktig å være seg selv. Hvem skulle jeg ellers vært?

    Husker jeg var med i en tegnekonkurranse. «Hvem ville du vært om du ikke var den du er?». Jeg deltok med to tegninger. Et romvesen (??!!) og så vokalisten i Culture Club; Boy George….

    Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s