asperger syndrom

Den ytre verden

Virkeligheten, den ytre verden som folk ser og tar del i og følger med i nyhetsbilde om, er for meg noen ganger en ganske annen virkelighet. Den er ikke det normale åtte til fire-livet og fritid før og etter. Det er ikke forskjellig mat til middag. Det er ikke turer på butikken. Det er ikke lange, meningsfulle samtaler.

Ytre sett, har jeg tak over hodet, en seng å sove i, pleie av behandlere og miljøpersonell, helt på siden av samfunnet. Ved siden av det normale, gående i et annet tempo men etter samme klokke og almanakk og lovverk. Det er som om jeg lever i en parallell virkelighet. Jeg tror mange med Asperger syndrom føler nettopp det.

Vi snakker ikke om det alle andre i virkeligheten snakker om. Været og hvordan har du det og sov godt. Vi er ikke så flittige i bruk av fraser, for for oss er det bare fraser. Vi vil mene noe, om vi skal si det. Først da er det virkelig, i min virkelighet.

Et stykke sommerlig virkelighet. Canon L 100 mm macro.
Reklamer

3 kommentarer om “Den ytre verden

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s