bokanmeldse · sosialt

Epletreet – en bok om å vokse opp

Samfunnsdebutant og forfatter Mahmona Khan har gitt ut barneboken Epletreet. Debuten ble til sammen med den anerkjente illustratøren Akin Duzakins. Boka er nettopp om å være sammen; vokse opp og finne plassen sin blandt de andre.

Epletreet er en poetisk bildebok om det å vokse opp og finne sin plass blant andre individer, her epletrær som bærer frukt til menneskene. Hvem beundrer man, og hvem er det egentlig mest å lære av? Trærne i boka fungerer som metaforer på menneskene, og jeg kjenner det kan være godt både å være gammel og å være nytt, lite frø som skal bli til noe.

Mellom to permer
gir Mahoma plass til å vokse opp, bli til noe(n) og få høstes fra. Det er en sånn jeg vil være. Det er også lov å bli sliten og glad når natten kommer og natten legger seg som et teppe over mennesker og natur. Dette er en bok som varmet hjertet mitt med fuglesang, lysglimt og erfaren klokskap fra levde liv som går kvist i kvist med de små spirene. Dette er en bok å se opp til. Jeg setter den i hylla mi.

Reklame

En kommentar om “Epletreet – en bok om å vokse opp

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s