tilleggsvansker

Norge i rødt, hvitt og grønt

Noen dager, går allting galt. Noen dager, trenger vi i det norske samfunn helsehjelp utover legevakt og fastlege. Og ikke minst når et nytt liv kommer til verden. Jeg snakker selvsagt om sykehusene. Jeg snakker om legene i hvite og grønne drakter og rødt kors på veiskiltene vi fulgte hit. 

Dette blogginnlegget er laget som en takk til de som jobber døgnet rundt, i turnus. Jeg vet at det tærer på kroppen å jobbe sånn. Jeg vet at det lager emosjonelle riper i lakken når pasienter faller fra. Jeg har gjennom mine år i psykiatrien også vært en del på somatiske sykehus. Jeg har fått på meg sykehuskjorte og gått i ett med korridorene. Nesten.

Jeg skriver nesten fordi jeg har kommet på sykehus så mange ganger med selvpåførte skader. Det gjør noe med et helsepersonell som er vant til å hjelpe mennesker i fysiske kriser og alvorlig fysisk sykdom, og ikke like mye de med mentale forstyrrelser. Jeg vil si takk til de som presenterer seg og behandler meg som et menneskelig individ. Det er ikke en selvfølge for en sebrapike. (Unnskyld at jeg er til.)

Illustrasjon: Pixabay

5 kommentarer om “Norge i rødt, hvitt og grønt

 1. Du har virkelig høstet mange erfaringer fra og med helsevesenet, antakelig erfaringer over hele skalaen, fra minussida til pluss-sida. Derfor gjør det inntrykk når du takker. Helsepersonell behøver takk av og til, – de er nok dessverre mer vant til å få kritikk… Jeg tenker at det er jo personene, menneskene som utfører jobbene, som utgjør vårt helsevesen. Og da er det som overalt ellers: De aller fleste er velmenende og greie, men enkelte burde ikke være der.

  Likt av 1 person

 2. Det er like viktig hjelp å hjelpe mennesker som sliter psykisk som de med fysiske lidelser, det er like stor del av å være menneske. Det er lett å føle seg dum og som om man gjør noe galt som en kriminell når man sliter med bl.a. selvskading, kjent på den selv, men vet at det er en sykdom akkurat som hjertesykdom ❤ Og så godt å vite det finnes gode mennesker i helsevesenet au, har selv erfaring med begge deler. Mange år med svik men nå mange gode hjelpere som vil meg det beste, så vil si takk gjennom her jeg også og takk for påminnelsen ❤

  Likt av 1 person

  1. Takk for at du skriver. Det er fint at du fikk sagt takk også, selv om du som meg har opplevd både gode og vonde sider i møte med profesjonelle som pasienter. Det er viktig at de som gjør en god jobb, får en påminnelse om at det gjør er viktig og blir satt uvurderlig pris på i en sårbar situasjon.

   Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s