Uncategorized

Stakkars trofaste fredag

Fredag har kommet i livet mitt hver uke, hver måned, hvert år fra jeg var født. Og de ti-elleve siste årene som tvangsinnlagt, har jeg ikke tatt den særlig hjertelig imot. Fredag betyr ekstravakter, vikarer om du vil, på jobb og færre faste personale. Og ikke minst, ingen samtaler.

Fredagen har prøvd å friste meg med noe godt til kveldsmat, men det faller ikke i god jord for en anorektisk Asperger som vil ha alt som det alltid er. Ingen forandringer, ingen fryd og gammen. Fredagen frir til forventninger jeg ikke oppfyller kriteriene til.

Fredagen har forsøkt å få meg til å slappe av, slenge beina opp på puffen og bare være til. Det er vanskelig for fredagen å innfri hos meg, når det å være til er det man aller minst vil.

Som fredagen kommer pekefingeren inn i bildet for de som skjønner den sosiale kontekst.
Reklamer

5 kommentarer om “Stakkars trofaste fredag

 1. Så dumt at du ikke liker fredager! Men jeg ser jo problemet…. Har du ingen andre du kan snakke med da? Noen som kommer på besøk? Hvor bor du i denne vanskelige verden?
  Jeg føler veldig for deg! Skulle ønske vi kunne sette oss ned og prate om «dette og hint» som noen sier….At du kunne vært med meg på tur, sett på naturens gang fra ståsted «ute»…..
  Husk at du blir tenkt på da, i det minste ?

  Likt av 1 person

  1. Takk, jeg skal huske at jeg blir tenkte på! Og tenk, det betyr masse ❤ Jeg har ikke noe imot fredager, de er bare ikke sånn som de helst skulle vært. I denne verden lever jeg på en lukket avdeling og sitter nå og ser regnet danse. Det tordner ute og jeg elsker det.

   Likt av 1 person

   1. Vet du, regn og torden er egentlig fascinerende…. Men jeg liker ikke å bli våt! Vi har våre greier alle sammen, skjønner du! Jeg har ei venninne som kom med et fint utsagn en gang: «Jeg dusjer ikke hver dag, for det er ikke alle dager at jeg liker å bli våt»… Jeg dusjer gjerne, men er jeg ute, da skal jeg ha regntøy!
    Du tenker så klart, og jeg synes at det må være vanskelig å være på lukket avdeling? Særlig når hodet ditt funker??? Tenker fortsatt veldig på deg, bare så du vet det ❤

    Likt av 1 person

   2. Vi er mange med klare hoder som er underlagt tvangspsykiatrien. Man man være både veldig smart og veldig syk. Det trenger ikke være enten eller. Det gjør det komplekst å behandle hver enkelt, fordi vi er så ulike.

    Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s