bokanmeldse · spesialinteresser

Å bli oppslukt

Dette er barnetimen for de minste. Jeg kommer med et ekstra blogginnlegg i dag for å hedre samlitterær barnelitteratur.

Noen ganger kommer en ny interesse inn i livet vårt og stjeler oppmerksomheten. I barneboka Natt på stranda av Elena Ferrante skjer nettopp det. Hovedpersonen Mati får en katt som hun blir så opptatt av at hun glemmer igjen dukka Celina på stranda.

Boka er gripende
og fortellende. Den gir liv til dukka som får en dramatisk natt på stranda når det skal ryddes opp etter dagens aktiviteter. Sammen med blikkbokser og kulepenner ryddes Celina og blir nesten brent på bålet. I boka er det dukka som forteller. Kanskje fordi Mati er så opptatt av katten?

Mange med Asperger er opptatt av en ting om gangen. Noen har flere interesser. Boka er et godt eksempel på hvordan det ene kan ta fra det andre. Da er det viktig å være oppmerksom på før oppmerksomheten forsvinner helt fra noe som også er viktig for oss.

Boka er skrevet i pseudonym og oversatt fra italiensk til norsk. God fornøyelse!

Reklame

6 kommentarer om “Å bli oppslukt

  1. Tilbaketråkk: Kan det vere eg

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s