tilleggsvansker

Hvite, fine fruer og fyrer i falmede frakker

Jeg tar deg med inn på legevakta, dette stedet man oppsøker når det er noe akutt. Noe som ikke kan vente, men ikke haster så mye at man reiser i ambulanse eller skysses videre til sykehus for mer omfattende inngrep eller kontroll.

Her jobber det mange mennesker. Noen er frustrerte fruer og herremenn på min alder, som trekkes i alle retninger, mellom klokka, tilmålt tid per pasient, rengjøring og hierarki. De er ikke øverst på næringskjeden. De må rydde rommet når jeg har gått og de har meg aldri lenge nok til å vite: Det går bra med henne.

Til de smilende med dårlig tid vil jeg si: Det gikk bra. Dere fikset meg på en omsorgsfull måte. Jeg er ikke frisk, men jeg klarer meg litt til. Og du, takk for at du snakket TV-serie med meg, som om jeg var en likeverdig samtalepartner. (Jeg blir ikke alltid behandlet sånn.)

Foto: Pixabay
Reklame

2 kommentarer om “Hvite, fine fruer og fyrer i falmede frakker

 1. Har du vært på legevakta i dag?
  Du har et sunt syn på folka der… for det er jo akkurat sånn det er…. Det KAN hende at noen tenker på deg etterpå, og tenker: » jeg håper at det går bra med henne» ?
  Jeg regner med at du kommer greit inn,- jeg har prøvd den biten med å stå «nederst på lista»… Og DET tar tid, det kan jeg love deg! Jeg ødela håndleddet mitt for noen år siden, og det gikk nesten ei uke før jeg gikk til legen… I mellomtida hadde jeg vært hos en fysioterapeut som trykka på noen sånne punkter, sånn at den verste smerten ble borte…. Jeg hadde også vært på lang skitur…. Dette turde jeg ikke si til legen… men jeg ble sendt utover… Og der teipa de fast den vonde hånda på en planke og tok bilder….Det var så jævla vondt !»De fikk ikke tatt skikkelige bilder fordi pasienten var så urolig»… takk en viss mann for det!
  Mens jeg venta på tur ute på venteværelset, leste meg meg fram til at jeg kom nok sist inn i dag, og det stemte…..
  Vær glad for at de med hvit frakk tar hånd om deg kjapt!
  Ha ei fin hælj, uten de store katastrofene…..

  Liker

  1. Jeg var der i går. Jeg blir prioritert på legevakta. Og jeg takker de som bruker av den dyrebare tiden sin på meg. Jeg vil de skal vite, at jeg setter pris på dem samme hvor vondt jeg har det inni meg.

   Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s