Uncategorized

Himalaya

Bak skyene er himmelen alltid blå og vi er i den syvende himmel hvis vi er riktig glade. Men hva er himmelen egentlig? Er det lufta mellom oss og andre planeter, eller er det døden og symbolet for det at vi ikke er blant de andre på jorda lenger? Det er et sprik mellom tro og vitenskap. 

Jeg er ikke spesielt religiøs men jeg er spesielt seriøs selv om jeg kan tulle med ordene mine. Jeg mener det jeg sier. Jeg er ærlig. Så ærlig at det ikke blir herlig, verken for meg eller de i min omgangskrets. Mange med Asperger er ekstremt ærlige og har store problemer med å holde ting inni seg. Skyene kommer frem, ikke bare sola. For meg, er ærlighet nøkkelen til å forstå hverandre og til å oppnå vellykket kommunikasjon. 

Videre i himmelriket: Jorda kretser rundt sola i himmelen vår. Eller er det motsatt? Jeg ble plutselig i tvil. For oss med Asperger syndrom, tror jeg at det er noen religiøse, men at det er en overvekt av jordnære ateister og agnostikere. Vi trenger fakta. Tro blir tvil. Tvil er vanskelig å håndtere, iallefall for meg. Jeg tror det er derfor jeg blir så direkte, også når jeg snakker om hårsåre temaer som andres personlige negative egenskaper, døden og livet etter døden kan vi påstå at ikke eksisterer selv til sørgende. Rett frem kommer du ikke til himmelen!

Himmel er det tredje temaet i bloggutfordringen med bloggen Livets rose. Vi skriver eller viser bilder til ukas tema hver fredag i ti uker. Neste uke er det «hund og katt». La oss krangle eller ligge inntil hverandre og kose, male og murre.

Reklamer

2 kommentarer om “Himalaya

  1. Jeg var i begravelse i dag, han og kameraten tok snarveien fra himmelen og gikk rett på trynet i åkern! De hadde nok ikke tenkt at det skulle gå sånn, der de lekte seg oppunder skyene…De ble brått steindævve begge to! Det var to prester, begge snakka om Blue sky, akrobatikk, leve ut drømmen og alt rundt der, men de var også helt enige om at dette var ikke rettferdig! 47 og 48 år er for ungt!
    Tror ikke at du kommer rett fram verken hit eller dit, med mindre du går rett på trynet!

    Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s