asperger syndrom · tilleggsvansker

Valg 2017

Stortingsvalget 2017 holdes i dag. Jeg har brukt stemmeretten min og avgitt min stemme i en konvolutt. Jeg har forhåndsstemt siden jeg er på sykehus. Jeg er likevel en del av samfunnet. Jeg er også storforbruker av samfunnets offentlige helsetilbud. Det gjør noe med en, når man skal tenke på hvem som skal få ansvaret for å forvalte helsevesenet de fire neste årene.

Jeg tar også valg hver eneste dag. Ikke Stortingsvalg, men valg som handler om hvordan jeg har det i vårt lille land. Det handler om å velge seg selv bort. Det handler om å sette andre foran seg. Det handler om å prøve å få personalet til å prioritere noen andre enn kroniske meg. Likevel holder de ut.

I morgen tar en ny avdeling over meg. Jeg er et problem og noen har valgt meg som behandlingstrengende prioritert kvinne. Det er sånn det norske helsevesenet fungerer, enten vi liker det eller ei: Ingen skal dø om de reddes kan. Og det tror jeg de som velger meg må håpe på, at de kan redde enkeltindivider og gi de verdige liv, for hvis ikke virker alt like håpløst som det virker for meg.

Godt valg.


Reklame

7 kommentarer om “Valg 2017

  1. Jeg er glad for at du har brukt stemmeretten din! Og jeg håper at de riktige vinner valget, de som kan gjøre det sånn at du og vi andre har det best mulig!
    Jeg stemte også på forhånd, en vakker dag, da jeg sykla rundt i sola…. I dag har det stort sett hølja ned, så følelsen min for forhåndstemming, er god ❤

    Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s