Annerledes (sterk)

Å ha Asperger, er ikke å være syk. Det er å være annerledes. Det er så lett å falle når man har Asperger, fordi man er så sårbar. Men jeg er også den sterkeste personen for mange jeg kjenner.

Hvordan går det an, tenker du kanskje, at en svak pasient kan være sterkere og modigere enn folk flest? At hun kan gi ut bøker, kle seg naken foran en rekke mennesker både psykisk og fysisk og holde ut smertene fra selvskading uten å vise et eneste tegn til ubehag? At hun kan stå opp hver dag, selv om kroppen skriker og hodet sier nei jeg vil ikke leve?

Og da skal jeg si deg en hemmelighet. Jeg er sterk fordi jeg må være sterk. Jeg er den jenta som var så sjenert og liten og redd, men som for å overleve i stormen må klamre meg til det lille jeg har. Og det lille jeg har, er meg og annerledesheten min: Det at jeg evner å plukke opp detaljer, observere, skrive, le, levere og leve.


For selv om jeg er dømt til å overleve, er jeg også født til det – av to foreldre som elsker meg.

Reklamer

5 kommentarer om “Annerledes (sterk)

  1. Kjæreste Helene, du er den sterkeste, modigste lille personene jeg har «møtt» ❤
    Det er sterkt å kjenne deg, jeg begynner å få en tråd å følge, mens jeg leser bøkene dine. HVA du klarer, HVA du orker her i livet. Og du er heldig som har to foreldre som elsker deg ❤ ❤ ❤
    Jeg skulle gjerne hatt deg i armkroken og strøket deg over håret ❤
    Jeg tenker på deg ❤

    Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s