Uncategorized

Jeg bobler over mens jeg sitter krølla sammen i stolen med en comic by en annen Asperger

Jeg skal forsøke å skrive lekende lett om relasjoner nå. Plassere de der de hører hjemme. Det er borte det, men likevel har han fått en plass på kontorbordet mitt, ved siden av Macen min. Jeg snakker om en med-Asperger som tegner.

Gjennom Surprised Felix som Adrian har tegnet, skrevet og printet selv, forteller han om å vokse opp, få en mørkere stemme i stemmeskiftet og å takle puberteten. Jeg kjenner han litt, Adrian Sørli Tranås, og jeg er så stolt av han! Jeg elsker når folk med Asperger bruker ferdighetene sine og skaper noe.

Felix er en hund på to bein, men han kunne like gjerne vært Adrian, tenker jeg, i en yngre utgave. Adrian er jo forbi puberteten og langt inn i voksenlivet. Det å bruke dyr når man skriver, er noe jeg også gjør. Dukker og dyr og fantasifigurer. Det er en søt historie, en historie å smile av og blir varm om hjertet. Jeg trykker den mot brystet og håper mange flere leser den, smiler og blir glade de også.

Historien er skrevet slik at jeg skjønner at Adrian har innsikt. Både innsikt, språkferdigheter, humor og empati. Alt dette noen tror at Aspergere mangler! Gjennom tegningene, kommer det til uttrykk. Adrian er forøvrig veldig hyggelig å chatte med også, men det er jo noe alle mennesker kan få til. En egen comic er det ikke alle som våger seg på. All ære!

Før var Adrian admin i en Facebook-gruppe for oss Aspergere. Jeg var etterfølgeren hans. Hvem vet, kanskje kommer det mer litteratur eller grafikk fra meg og?

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s