asperger syndrom · Funksjonsnivå · sosialt

Asperger mind – reality or fantasy?

Jeg våger å si at jeg har et vakkert sinn, for midt i alt det grusomme finner jeg gleder og ord som blir som bilder noen beundrer, enten språklige bilder eller fotografier. Noen med psykiske utfordringer lager også musikk. Det er kanskje den mest levende formen å formidle seg på. Dans med meg, dokka mi.

Det som er litt tricky med Asperger syndrom, er at mange lever seg inn i filmer, serier og fantasier så mye at det er vanskelig å tåle at det ikke er slik i virkeligheten. Vi kan bli deprimerte av det – det at det vi så bare er fantasi. Det var jo så ekte følelser som ble formidlet, ren kjærlighet og ekte sykdommer i serier som Greys Anatomy som har sending i kveld 21.40.

Men derfor ser jeg så gjerne filmer som er basert på en sann historie også, slik at jeg får kunnskap jeg kan småprate om. Opplysninger jeg kan by på. Opplysninger jeg kan dele. Jeg kan være til nytte, som et leksikon i ny og ned av erfaring. Men går jeg for mye opp i reklamen, annonsene og fantasiene, blir det kludder i fakta. Jeg vet ikke hva som er virkelig eller fantasi. Det smerter litt å innrømme det, men jeg tar ofte mye for en god fisk og er lett å lure.

Derfor hater jeg 1. april der man bevisst prøver å narre meg og andre med fakta som egentlig er fantasi, for eksempel i seriøse Aftenposten og Dagsrevyens hovedsending. «Det er jo så gøy,» sier medie-Norge. Men ikke jeg. Det er jammen ikke gøy å gå fem på og forstå at man skjønner spøker aller sist av alle.

Jeg håper dette innlegget gav deg et realistisk perspektiv på fantasi og virkelighet, krysningene mellom de to og møtepunktet. Der møtes vi klokken 15 her i bloggen min. Takk for visitten. Jeg avslutter fantasifullt med et bilde som er en dobbelteksponering. Det er helt sant.

fantasyblogg
Fantasikatt. Modell: Nympheas doll.
Reklamer

3 kommentarer om “Asperger mind – reality or fantasy?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s