asperger syndrom · tilleggsvansker

«Takk for det gamle, jenta vår.»

Takk, takk, takk og skål. Det er det vi skal si, vet du ikke det? Jo, klart jeg vet det. «Takk for det gamle!» (stryker meg over ryggen.)

Jeg roper det på SMS til pappa, med utropstegn. For det er den siste dagen i året vårt i dag. Og tradisjon tro, takker jeg familien min for det gamle. Uansett hvordan vi har det.

Men nå har vi det godt. Det er jeg ganske sikker på, selv om jeg ikke fungerer med alle andre mennesker, ikke har så mange venner og ikke er styrtrik eller i en karriere.

Det er godt nok, dette jeg har. Jeg har gitt ut to bøker i år, flyttet avdeling og vært på konsert med Trygve Skaug og boklansering med meg selv. Det har vært et godt fotoår og det har vært et godt år for relasjonen med familien. Vi er så tette, så nære, så enige, så, ja, sammen de øyeblikkene vi deler sammen.

Med Asperger lever jeg meg veldig inn i noe, idealiserer det og lever som om jeg var i en drøm – helt oppslukt og fjærlett betjener jeg kameraet sammen med dukkene. Jeg dukker ikke under for presset om å være som de andre, men reiser meg med alle krefter opp til de jeg er glad i. Takk for i år, mamma og pappa – og leserne mine.

smallgirlgobig1liten
Small girl going big. Modell: Irrealdoll.
Reklame

16 kommentarer om “«Takk for det gamle, jenta vår.»

 1. Takk for i år, Helene! Jeg gleder meg til å følge bloggen din i året som kommer. Ønsker deg et riktig godt nyttår, med mange nye tekster og blinkskudd (knips). Jeg gleder meg skikkelig til fotoåret 2018. Da skal jeg jobbe litt annerledes ned bildene mine og fotografere litt andre steder.

  Nyttårsklem 🙂

  Liker

 2. Tusenvis av takk for alt du har gitt og lært meg gjennom dette året. Jeg sitter alltid igjen med opplevelsen av å ha «fått noe» hver gang jeg leser. Gjennom din penn får jeg innblikk og nye tanker. Jeg lar meg imponere over hvordan du tryller med ord og følelsesregisteret mitt.

  Med ønske om en fin nyttårskveld, og alt godt for det nye året.
  Heidi✨

  Likt av 1 person

 3. Godeste år som du kan ha i 2018 🙂

  Her er det raketter hele tiden og jeg leter febrilsk etter katten min som jeg slspp ut til lufting kl 1430. Da smalt de også raketter så når er hun borte.

  Vi har feiret på boligen noen timer. Vi hadde det moro med stjerneskudd 🙂

  Klem

  Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s