asperger syndrom · sosialt

Derfor har jeg ikke telefon

Du tenker kanskje «Herregud, er hun så asosial? Vil ikke snakke i telefonen engang!» og kanskje: «Det var det jeg tenkte, hun bryr seg ikke om andre.» Jeg skjønner deg.

Jeg skjønner deg, og skammer meg litt. Jeg klarer ikke ha noe som plutselig kan ringe. Ringe og bryte inn i rutinene mine. Det holder lenge med meldinger (iMessage) og Messenger på iPaden.

At jeg ikke vil høre stemmen din? Det er kanskje sant. Jeg orker kanskje ikke høre deg si noe «feil» uten å kaste telefonen i veggen og det blir ganske dyrt i lengden. Det vet jeg alt om. Til og med Doro kan smadres og «dø». Jeg er telefonmorder, æresord.

Når vi skriver, er det litt enklere. Jeg kan avreagere på noe annet enn deg og du slipper å få høre et smell i andre enden av telefonlinja. Vi kan skrive og oppklare før det går helt skeis. Og kanskje går det skeis alikevel, men da har vi i alle fall ikke kostet en smartphone til noen tusenlapper.

Jeg synes det er uforutsigbart å snakke i telefonen. Det er derfor en faktor jeg ikke har tatt med inn i dagsplanen min. Samtalen kan slå så mange retninger! Jeg får lyst til å smadre og slå og i stedet har jeg valgt å slå meg til ro – uten å eie en telefon. 

Bilde: Pixabay.
Reklamer

9 kommentarer om “Derfor har jeg ikke telefon

 1. Kjære deg, ikke skam deg! Jeg synes du har gjort et kjempetøft valg som ikke mange andre tør. I min verden som alenemamma til en 15 åring, er vi absolutt mest sosiale når vi legger vekk telefonen. Og det du formidler gjennom bloggen din, oppfatter jeg som at du er sosial på dine egne premisser og det står det respekt av skal du vite💗 Det å eie en mobiltelefon er IKKE ensbetydende med å bry seg! Ønsker deg en fin mandags kveld og ei god uke😉

  Likt av 1 person

 2. Det er ingen plikt å ha en telefon, selv om de fleste av oss er totalt avhengige av det. Du har tatt et valg som er riktig for deg, – det må man jo bare respektere! Jeg slår av og til av telefonen ( men burde gjort det oftere!), – og den frihetsfølelsen jeg har , – den er herlig.

  Likt av 1 person

 3. Jeg synes det er så hyggelig når alle legger vekk telefonene, og heller snakker sammen, eller spiller spill, eller leser en bok, i stedet for å alltid ha nesa ned i telefonen. Med to ungdommer i hus, er det ikke alltid så lett. Fortiden har vi dilla på » rummy brettspill» og jeg blir slått av aspergeren som ser mønstre i spillet mye før meg. Målet med spillet er å samle serier i samme farger, eller like tall i forskjellige farger.
  Kjenner meg igjen i det at telefonen kan bli vel uforutsigbar. Min datter foretrekker sms fremfor å snakke. Da får hun tenkt seg om. Litt slik som deg. Når du sitter med tastaturet og skriver for oss.
  Tusen takk for det du gjør.
  Med ønsker om en god kveld, med masse bilder og tekster.

  Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s