asperger syndrom · tilleggsvansker

Fred være med oss

Vi folder våre hender eller tvinner tommeltotter eller slår dem i vårt eget hode. Det er sånn med Asperger og tvang, vi bruker mer eller mindre formålsgunstig stimuli for å bevare kontrollen.

Det smarteste jeg gjør med hendene mine for å opprettholde en balanse i tilværelsen min, er å trykke på kameraet. Andre ganger, kutter jeg meg og tyr altså til selvskading, jeg har komplekse diagnoser, men bare noe er sykt. Det kan bli friske bilder.

Jeg ber om godt vær og litt tålmodighet. Å ha Asperger syndrom forsinker utviklingen min (det er ikke sånn for alle men er en gjenganger av en tendens) til en ansvarlig voksenperson, gjør at jeg henger litt etter eller bakpå og er veldig utsatt som menneske. Jeg er voksent menneske nå, har alltid vært menneske, men jeg forholder meg ikke adekvat til utfordringer og ansvar som alderen fører med seg.

Jeg, i et forsøk på å holde ut ondskap og innskrenket livskvalitet, legger noe ansvar på en Gud jeg ikke engang tror på, som om det ligger en ond trolldom eller skjebne over meg. Da tenker noen at jeg er psykotisk eller helt gal. Men jeg har bare Asperger og en uttalt sårbarhet for omgivelsene mine og hva de utstråler til meg. Jeg folder hans hender, som for fred, til mitt fotografi. (En pleier på jobb for å ta vare på sånne som oss.)

Reklamer

7 kommentarer om “Fred være med oss

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s