asperger syndrom · tilleggsvansker

Møtepunktet

Når man er innlagt på sykehus, holdes det mange møter. Det er møter om alt fra hverdagslige ting som kostliste og kontinuerlig tilsyn, til fremtidsrettede møter om hvor man skal bo.

Felles for alle møtene, er at jeg som pasient er hovedpersonen. I dag var det et møte jeg deltok på, og jeg satt der og snakket og snakket og lyttet og lyttet. Vi måtte ta det per telefon på grunn av snøkaoset i vårt ganske land. Jeg hadde ventet noen måneder på dette møtet og var ganske spent på hva disse skjebneinnehaverne tenkte om meg, for meg, til meg.

Det er vanskelig når man er pasient med Asperger syndrom å være underlagt andre mennesker på den måten. Plei meg riktig, forutsigbart, langsiktig og med respekt bønnfaller jeg. Det er nok vanskelig for alle mennesker å være sak på papiret, hovedperson i journalen og møterommet, men med en slik tilstand jeg har er man ofte ekstra var for forandringer og trenger å vite hva som skjer. Derfor stilte jeg på møtet, selv om det var både veldig skummelt og energikrevende. Jeg ville og vil vite, fakta faen.

Unnskyld at jeg banner forresten, men andre ord er liksom ikke like sterke når jeg er så svak og sårbar som nå. Da låner jeg voksen-ordene her i bloggen, de forbudte som jeg tier om i møtet. Men jeg må på en eller annen måte skjære gjennom lufta med min skarpe tunge så gi meg tid, trygghet og takhøyde til å snakke.

Den skarpe tunga kommer da ganske godt gjennom i sånne møter som i dag der det teller at jeg har noe å si. Jeg gjentar; da banner jeg ikke altså, lover – også smiler jeg  vennlig for vi må være venner på lag nå (selv om de ikke hører smilet mitt over telefon). Jeg kan komme med en klar bestilling for hva jeg trenger, og kanskje bli hørt tydeligere enn om personalet tok ordet – nettopp fordi det kommer rett fra meg og hjertet mitt. Hei dere, jeg trenger et sted å leve!

motepunktetblogg

2 kommentarer om “Møtepunktet

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s