Uncategorized

Lyset i tunnelen

Det er så mørkt her. Det er så mørkt her at jeg tror at ingen ser meg og jeg knapt nok ser dem. De sitter her, og passer på meg. Jeg er en sånn komplisert pasient. Innimellom er jeg helt til stede og jeg kan se at det kommer til å ordne seg. Andre ganger er mørket svart. Jeg kler svart. Jeg liker svarte klær, som om de krymper meg litt. Men jeg tror egentlig jeg er litt mørkredd.

Jeg er ikke redd for døden, men jeg er temmelig redd for livet. Livet er så stort, og for meg er det stort og svart, som om det var natta hele tiden. Den mørkeste natta. Men vet du hva? Når det er så mørkt, finner jeg ei stjerne som deg. Du kan være biten i bildet, som en stjerne i Karlsvogna danner et stjernebilde.

Vi er nemlig ikke enstøinger selv om vi har Asperger. Jeg setter pris på den sykepleieren som tok med snø inn da jeg ikke hadde utgang, så jeg kunne fotografere den. Små gjerninger gjør store forskjeller. Og sånn feiret vi bursdagen min et år noen år tilbake med snø i vinduskarmen. Da han bygget skibakke i vindu, så JEG lyset. Hvitt, hvitt, hvitt og litt lyse gult fra blitzen. Jeg tenkte på han i går, da jeg ble fire år eldre, eller noe sånt.

Du kan gjøre en forskjell i livet til sånne som strever litt med å få bitene til å falle på plass, være det lyset vi ser mot i tunellen eller stjerna som gir en hel Karlsvogn. Bare vær her! Jeg har altså møtt noen «stjerner» som skinner i behandlingssituasjonen og jeg vet hva jeg skriver om: Den (lille) store forskjellen.

karishmalyset
Kanskje ser hun deg, i mørket? Modell: Freakstyle bjd.

4 kommentarer om “Lyset i tunnelen

 1. Kjære lillevennen<3
  Var det ingen som kom inn med snø til deg igår?
  Det er rart hvordan noen evner å se hvor lite som skal til, før det blir lys i tunnelen! Og andre ikke ser noe som helst….
  Mørkt? JA, helt sikkert…. jeg kan se deg for meg, sittende i mørket.. Kanskje med et bittelite håp i blikket?
  Livet er stort, og du er en bitteliten brikke, akkurat som oss andre.. Jeg håper at kan se en stjerne….
  Klem fra "storevennen"

  Likt av 1 person

 2. Jeg ser deg ! Og håper du fikk besøk av hunden din i går. Gratulerer med dagen som var. Med ønsker om en så god helg som du kan få, uten de faste personene rundt deg.

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s