asperger syndrom · tilleggsvansker

Hva vet vel jeg om søstre? Hurra, hurra, hurra.

Jeg har bursdag. Jeg fyller trettifire år. Jeg kom til verden da du var passert fire år. Hva vet vel jeg om søstre? Du er min bror og vi bodde sammen, og jeg var din, din, din lillesøster.

Du hadde krone på hodet som om du hadde bursdag, men du feira bare meg og jeg lå i kuvøse og jeg lå i seng og jeg lå i barnevogn. Jeg hadde ingenting å tilby. Det var du som snakket og lo og «lånte» sjokolade av mamma og pappa. Jeg drakk bare brystmelk. Sutt, sutt.

Det er ikke bursdag med kake og stas i dag. Jeg vet ikke om det noen sinne blir det, «ordentlig» bursdag med kake og stas igjen eller har vi gått forbi, blåst ut lysa for siste gang og klamrer oss kun til gavepapiret i regi anoreksi?

Å være pårørende til noen med en psykisk lidelse og/eller en autismespektertilstand, kan by opp til utfordring mer enn det byr opp til dans. Det vet jeg. Men kanskje er det tross alle idealer og ønsker om en frisk lillesøster litt bra at det ikke er dans dette pårørende- og psykisk syk-livet, for jeg utrolig klossete når jeg skal danse.

Men, når det ydmykt er sagt, jeg klarer å leve med utfordringene mine og holde kontakten med deg, mamma, pappa, ta støveldansen til jul og hurra for deg, nei oss, i dag. Vi er søsken (og jeg vil alltid være søstera di.)

bloggenhare
Modell: Lillycat Cerisedoll.
Reklame

8 kommentarer om “Hva vet vel jeg om søstre? Hurra, hurra, hurra.

  1. Gratulerer med dagen. Jeg vokser aldri fra å feire bursdager. Innimellom er det nok alvor i livet, så jeg flipper litt ut på bursdager. Ikke bare min, men også andres. I dag er det rolig for meg og katten slapper av sammen. Kaldt ute. Neste uke har eldstemann bursdag. Ikke så opptatt av gaver han, selv om han får en del. For han er marsipankaka med bilde av han på mest spennende.

    Jeg håper din dag blir bra. Sender deg fargerike blomster i tankene mine. Det er jo tanken som teller ❤️

    Likt av 1 person

  2. Det er fint å være søster. Og det er fint å ha en søster. Jeg har to søstre som jeg er veldig glad i. Og jeg vet at de alltid vil være der for meg. Broren vår er en mye fjernere person. Men du har et nært forhold til broren din, Helene, – du har ofte sagt at han betyr mye for deg. Og du er en viktig person i livet hans. Han ønsker sikkert at du skal ha en god bursdag,- med eller uten kake. Jeg håper dagen har vært god, at du kan ha med noen gode minner inn i natta.
    (I morgen skal vi i bursdag, drikke kaffe hos en nabo som fyller hele 86 år.)

    Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s