sosialt

Ingen er bare det du ser

Kirkens bymisjon gir arbeidsplass til noen som faller utenfor arbeidslivet i «Norge A/S». Kjøper vi produktet, bidrar vi til at de kan beholde jobben sin, som kanskje gir en ekstra mening med livet, det å ha en funksjon, stå opp om morgen og møte kollegaer. For ingen er bare det du ser; en rusmisbruker eller hjemløs er også pliktoppfyllende og presis i arbeidsoppgavene sine når livet fungerer.

Jeg syns den ene pakken de sysselsatte hos bymisjonen selger er fantastisk. Det er gryteklut og kjøkkenhåndkle med teksten «Ingen er bare det du ser». Eller kanskje det skulle være et glass saft eller blomsterbukett? De har karafell/vase i resirkulert glass. Til selveste Valentines-dagen tilbyr de et smykke som heter hjertevenn som du deler i to med en venn, for delt kjærlighet er dobbel kjærlighet.

Stopp opp, se deg i speilet og kanskje er det mer av deg der, som du legger lokk på med rouge, pudder eller brunkrem til vanlig der du prøver å passe inn i samfunnet. Vi streber ofte etter det alle sammen, som om vi ikke er gode nok i oss selv. Tilslørt personlighet har ekte mennesker inni seg og jeg håper du finner deg selv innenfor den fineste genseren eller mellom de morsomme øredobbene dine. Det er fint å leve, når man respekterer og verdsetter seg selv og menneskene omkring seg og kanskje kjenner seg nevenyttig.

For det handler om likeverd og respekt. Det handler vel så mye om verdighet som veldedighet. Det handler om et varmere samfunn. Det handler om inkludering. Og selv om det er Kirkens bymisjon sitt initiativ jeg viser frem i dag, trenger vi ikke tro på Gud. Verken for å jobbe for bymisjonen, være bruker eller støtte foreningen. Det holder lenge å tro på menneskene som jobber, lager produkter vi kan bruke og de som gjør det mulig for dem å delta.

Krype til korset og begynne å tro.

En kommentar om “Ingen er bare det du ser

  1. Fint innlegg, Helene og så viktig!

    Jeg er så enig. Det finnes så mye godt i de fleste mennesker. Selv om jeg har møtt min del av skuffelser, så er det ditto mange som har overrasket meg positivt. Det kan være alt fra en selger av =Oslo, tiggere, folk som man treffer gjentatte ganger på busslomma og prater med litt hver gang. Det er mange eldre som har historier å fortelle.

    Jeg og du er så mye mer enn det som ses. Vi har våre historier vi også.

    Tirsdagsklem

    Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s