asperger syndrom

Fem ålreite måter å forholde seg til Asperger syndrom på 

1. Kiss my Asperger! Jeg for eksempel, er ikke alltid så attraktiv og kan si litt kjipe ting. Da kan du omfavne de gode egenskapene og gi litt f i resten.

2. Godta forskjellene mellom oss, elsk ressursene og se gjennom fingrene på begrensningene.

3. Lær å kjenne mennesket bak diagnosen og bli glad i det, også om det er deg selv, og selv i øyeblikk personen langt i fra vil ha kroppskontakt. Er det ikke deg – men meg eller en du er glad i – tilby en klem og vær forberedt på en avvisning. Ikke ta det personlig. Det er ikke noe nederlag, bare et signal om at personen er i en fase der den trenger litt space, i forlengelse eller hånd i hanske av behov for egentid.

4. Dyrk interessene hos en med Asperger, interessene står høyt i kurs for en selv og kan bidra til å være et sosialt bindeledd, og pendle de inn på positive spor. Klapp når personen mestrer og støtt han eller henne når en tryner eller mislykkes og si da at det ikke var så farlig at den ikke løp like mange skritt som i rekorden på FitBit eller om ikke bildet ble helt perfekt eksponert. Livet er heller ikke perfekt, det vet du så godt. Få Aspergeren til å kjenne seg god nok som en er.

5. R.E.S.P.E.K.T.E.R.

2 kommentarer om “Fem ålreite måter å forholde seg til Asperger syndrom på 

  1. Dette likte jeg! Et godt og viktig Asperger-innlegg. Her om dagen hørte jeg «Att vara vuxen med Aspergers syndrom» av Paula Tilli som lydbok. Den var inspirerende og lar meg omfavne mine egne særegenheter enda litt mer. Jeg tillater meg selv å skille meg litt mer ut enn jeg har gjort den siste tiden. Gir litt mer F, selv om jeg ikke trodde det var mulig 😉

    Klem fra en Aspergersøster til en annen.

    Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s